Riešutų rūšys ir jų panaudojimas

26 skaidr.

Ištrauka

Riešutai būna įvairūs – graikiški, kedrų, pistacijos, datulės, žemės riešutai, migdolai, kešju ir kiti, tačiau visi jie nuo kitų vaisių skiriasi tuo, jog jų sudėtyje yra daug baltymų ir ypač riebalų, dėl ko riešutai yra labai kaloringi – nemažiau 600-700kcal/100g. Tai duonos kaloringumą viršija 3-3,5 kartus, mėsos – 4-6 kartus, daržovių, vaisių ir uogų – 10-15 kartų. Riešutuose yra ir mikroelementų – kobalto, vario, nikelio, manganas. Be to, juose gausu vitaminų – A, B grupės, o šviežiuose nekepintuose riešutuose yra vitamino C. Ypatingą reikšmę turi riešutų aliejuose esantis tokoferolis – vitaminas E.


Turinys

  • Skaidrės apie riešutų rūšis ir jų panaudojimą
  • *Riešutai
  • *Žemės riešutai
  • *Anakardžių riešutai
  • *Graikiniai riešutai
  • *Migdolų riešutai
  • *Lazdyno riešutai
  • *Pistacijos
  • *Kedro riešutai
  • *Bertoletijų (braziliški) riešutai
  • *Kokoso riešutai
  • *Pekanų riešutai

Reziumė

Autorius
blueblue
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 17, 2020
Publikuotas
2019 m.
Apimtis
26 skaidr.

Susiję darbai

Riešutai ir džiovinti vaisiai

Maisto technologija Referatas 2011 m. svajūnė
Riešutų ir džiovintų vaisių įvairovė suteikia galimybę mėgautis vis kitomis skonio savybėmis. Anot specialistės, džiovinti vaisiai ir riešutai – vertingų maistinių medžiagų šaltinis....

Sūrių istorija, rūšys ir valgymo būdai

Maisto technologija Referatas 2014 m. kristina.sl02
Sūrių istorija labai sena – jis buvo žinomas ir vartojamas senovės graikų ir romėnų jau daugiau kaip prieš 2000 metų prieš Kristų. Ant...

Sušių gamyba ir jų rūšys

Maisto technologija Prezentacija 2019 m. blueblue
Skaidrės apie sušių gamybą ir jų rūšis. Kaip skirstomi sušiai pagal jų formą? Kaip pasigaminti sušius?