Riešutų rūšys ir jų panaudojimas
26 skaidr.
Ištrauka
Riešutai būna įvairūs – graikiški, kedrų, pistacijos, datulės, žemės riešutai, migdolai, kešju ir kiti, tačiau visi jie nuo kitų vaisių skiriasi tuo, jog jų sudėtyje yra daug baltymų ir ypač riebalų, dėl ko riešutai yra labai kaloringi – nemažiau 600-700kcal/100g. Tai duonos kaloringumą viršija 3-3,5 kartus, mėsos – 4-6 kartus, daržovių, vaisių ir uogų – 10-15 kartų. Riešutuose yra ir mikroelementų – kobalto, vario, nikelio, manganas. Be to, juose gausu vitaminų – A, B grupės, o šviežiuose nekepintuose riešutuose yra vitamino C. Ypatingą reikšmę turi riešutų aliejuose esantis tokoferolis – vitaminas E.
Turinys
- Skaidrės apie riešutų rūšis ir jų panaudojimą
- *Riešutai
- *Žemės riešutai
- *Anakardžių riešutai
- *Graikiniai riešutai
- *Migdolų riešutai
- *Lazdyno riešutai
- *Pistacijos
- *Kedro riešutai
- *Bertoletijų (braziliški) riešutai
- *Kokoso riešutai
- *Pekanų riešutai
Reziumė
- Autorius
- blueblue
- Tipas
- Prezentacija
- Dalykas
- Maisto technologija
- Kaina
- €1.15
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Bal 17, 2020
- Publikuotas
- 2019 m.
- Apimtis
- 26 skaidr.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų
Susiję darbai
Duonos kepimo technologijos ir įrengimai
Maisto technologija
Referatas
2010 m.
sandra25
Funkcionaliųjų ingredientų panaudojimas patiekalų gamyboje
Maisto technologija
Prezentacija
sssandrute
Skysčių chromatografija. Priemonė ir įranga, reikalinga skysčių chromatografijoje. Pritaikymo būdai
Maisto technologija
Referatas
2012 m.
ruby24
Riešutai ir džiovinti vaisiai
Maisto technologija
Referatas
2011 m.
svajūnė
Sūrių istorija, rūšys ir valgymo būdai
Maisto technologija
Referatas
2014 m.
kristina.sl02
Surimi gaminių gamybos technologija, įvertinant kmynų eterinio aliejaus panaudojimo galimybes aktyvioje pakuotėje
Maisto technologija
Diplominis darbas
2017 m.
lauritute2
Sušių gamyba ir jų rūšys
Maisto technologija
Prezentacija
2019 m.
blueblue