Rizikos veiksnių analizė ir svarbieji valdymo taškai kvietinės duonos gamyboje

15 psl. / 3685 žod.

Ištrauka

Žaliavos:

  • specifikacijos,
  • patvirtintas tiekėjas,
  • ingredientų bandinio sudarymas,
  • bet kurie žaliavų ir jų tiekėjų pasikeitimai.

Gavimas ir saugojimas:

  • temperatūros kontrolė,
  • drėgmės kontrolė,
  • karantino programų laikymasis,
  • atsargų rotacija.

Perdirbimas:

  • proceso aprašymo patikrinimas gamybos metu,
  • proceso pakopų apžvalga,
  • ar laikomasi nustatytų kontrolės priemonių,
  • temperatūros/cheminės kontrolės priemonės,
  • laiko/temperatūros kontrolė,
  • kontrolės priemonių dokumentinis įforminimas,
  • valymo ir sanitarinių priemonių koncentracija.

Technologiniai įrengimai:

  • ar technologinė schema atitinka realiai esančią įmonėje,
  • ar tie patys įrengimai tebenaudojami, kai buvo sudarytas RVASVT planas,
  • bet kurie įrengimų pasikeitimai,
  • ar tokie proceso kontrolės mechanizmai, kaip termokontrolė, įrangos varomieji diržų skriemuliai, grandinių žvaigždutės, produktų transportavimo vamzdynų pasikeitimai ir t. t. atitinka RVASVT planui,
  • ar pasikeitimai sistemoje buvo aptarti su maisto saugumo grupe prieš juos įdiegiant.

Kontrolės prietaisai:

  • ar buvo lakomasi RVASVT plane numatyto matavimo prietaisų įvertinimo grafiko,
  • ar patikrinimas buvo atliekamas pagal standartus,
  • ar patikrinimų dažnis atitinka nustatytam,
  • ar yra reikiamoje vietoje kritinių procesų kontrolės prietaisų plombos,
  • ar atliekama nuolatinė kontrolės prietaisų plombų kontrolė ir ar ji įforminama dokumentaliai,
  • ar kontrolės diagramos tiksliai apibūdina SVT,
  • ar kontrolės diagramos tiksliai apibūdina produktą, jo kodą, pagaminto produkto kiekį, produkto gamintoją.

Pakavimo medžiagos:

  • ar buvo pakavimo medžiagos keičiamos,
  • ar produkto kodas aiškus ir ar atitinka produkcijos partijos ir gamybos įrašus,
  • ar laikomasi gautų laikymo trukmės bandymo rezultatų,
  • ar buvo keičiamos galutinio produkto apdorojimo procedūros,
  • ar buvo keičiamos vartojimo taisyklės.

Reziumė

Autorius
just0
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€7.32
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 16, 2023
Publikuotas
2020 m.
Apimtis
15 psl.

Susiję darbai

Duonos gamybos biochemija

Maisto technologija Referatas 2009 m. sandra25
Duonos, pyrago gaminių laikymas.Laikymo metu vykstantys biocheminiai pokyčiai

Sviesto mikrobiologija gamybos ir laikymo metu

Maisto technologija Referatas 2011 m. giedraaa3
Sviesto gedimas: Svieste vyksta mikrobiologiniai ir grynai cheminiai procesai. Iš mikrobiologinių energingiausiai vyksta aerobiniai procesai, todėl greičiausiai pakinta sviesto paviršius. Anaerobiniai procesai būna...

RVASVT duonos gamyboje

Maisto technologija Prezentacija 2017 m. rugilee
Darbo tikslas: Sudaryti RVASVT sistemą, kuri apimtų kokybiškos duonos gamybą ir realizavimą. Uždavinių įgyvendinimas

Kiaušinių tvarios gamybos analizė

Maisto technologija Referatas 2020 m. kristara865
Darbo tema yra apžvelgti tvarią kiaušinių gamybos technologiją. Darbe rasite kiaušinių sandarą, klasės, jų kategorijas, taip pat, kaip yra ženklinami, pakuojami bei apskaičiuota...