Technologinės programos sudarymas restorane papildant valgiaraštį vegetariškais patiekalais

62 psl. / 15033 žod.

Ištrauka

 

Baigiamasis darbas. Technologinės programos sudarymas atnaujinant valgiaraštį „-Grill“ restorane. / Vadovas lekt.; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra - Kaunas, 2019.

Darbo tikslas. Sukurti papildomą vegetariškų ir veganiškų patiekalų valgiaraštį, patiekalų gamyboje panaudojant, retesnes žaliavas ir inovatyvius gamybos būdus. Atlikti technologinį tyrimą burgerio su mėsa pagrindinio ingrediento (jautienos faršo) keitimas tinkamu vegetarams ir veganams.

Darbo objektas. „-Grill“ restorano papildomas valgiaraštis vegetarams ir veganams

Darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis-ekonominis projekto įvertinimas, išvados, grafinė dalis.

Darbo rezultatai.       Teorinėje dalyje buvo išnagrinėti literatūros šaltiniai apie vegetarizmo ir veganizmo mitybą, išanalizuoti privalumai bei trūkumai. Išanalizuoti senovės lietuvių mitybos įpročiai, vegetarų ir veganų mityba. Išsiaiškinta, kokie yra privalumai ir trūkumai, nevartojant gyvūninės kilmės produktų. Padaryta mokslinių darbų analizė. Remiantis autorių informacija, sukurtas vegetariškas ir veganiškas valgiaraštis -Grill restoranui, nes išaiškėjo poreikis augalinės kilmės patiekalams. Atlikta apklausa parodė, kad lankytojai pageidauja vegetariškų patiekalų.  Sukurtas valgiaraštis, 10 technologijos kortelių su pilnu aprašymu, 2 maistinės vertės kortelės, 4 savikainos kortelės, žaliavų kiekio suvestinė, technologijos schema su SVT taškais, detaliai aprašyti technologiniai procesai. Atliktas technologinis tyrimas, jo objektas yra mėsos pakeitimas augalinės kilmės produktais - jautiena mėsainyje pakeista sojų pupelių paplotėliu ir gauti rezultatai parodė, kad nenukentėjo nei juslinė, nei maistinė vertė. Atlikti kontroliniai patiekalų gaminimai. Ekonominėje dalyje įvertintos tiriamojo darbo, valgiaraščio sudarymo ir kontrolinio gaminimo išlaidos, bendra išlaidų suma 505,26 Eur.

Darbo apimtis. Darbą sudaro 51 puslapis, 26 lentelės, 7 paveikslai, 31 literatūros šaltinis, 3 priedai. 

Raktiniai žodžiai: vegetarizmas, veganizmas, sveika mityba, technologinis tyrimas.


Turinys

  • ĮVADAS9
  • 1. TEORINĖ DALIS11
  • 1.1. Vegetarai ir jų tipai11
  • 1.2. Vegetarizmo ir veganizmo nauda12
  • 1.3. Tausojantis vartojimas13
  • 1.4. Susirgimai vartojant mėsos ir pieno produktus13
  • 1.5. Veganai sporte ir mitų griovimas14
  • 1.6. Kobalamino (Cbl) reikšmė15
  • 1.7. Vegetarizmo paplitimas Europoje ir Lietuvoje15
  • 2. TECHNOLOGINĖ DALIS18
  • 2.1. Valgiaraščio sudarymas18
  • 2.1.1. Tiriamasis darbas18
  • 2.1.2. Papildomas valgiaraštis19
  • 2.1.3. Žaliavų parinkimas ir aprašymas19
  • 2.1.4. Žaliavų ir maisto produktų laikymas20
  • 2.2. Technologinės dokumentacijos sudarymas20
  • 2.2.1. Technologijos kortelės20
  • 2.2.2. Savikainos kortelės29
  • 2.2.3. Maistinės vertės kortelės31
  • 2.2.4. Žaliavų kiekio suvestinė32
  • 2.3 Patiekalų techologinių procesų srautų diagrama, technologijos proceso aprašas ir cheminė, biocheminė gamybos proceso analizė33
  • 2.4. Technologiniai įrenginiai36
  • 2.5. Technologinis tyrimas37
  • 2.6. Maisto saugos ir kokybės planavimas įmonėje42
  • 2.7 Žmogaus saugos organizavimas darbe44
  • 2.8 Gaisrinė sauga44
  • 3. FINANSINIS-EKONOMINIS PROJEKTO ĮVERTINIMAS46
  • 3.1. Biudžetas46
  • 3.2. Tiriamojo darbo išlaidos46
  • 3.3. Įmonės patiekalų valgiaraščio sudarymo išlaidos46
  • 3.4. Kontrolinių patiekalų parinkimo ir pagaminimo laiko sąnaudos ir išlaidos47
  • IŠVADOS48
  • LITERATŪROS IR KITŲ INFORMACIJOS ŠALTINIŲ SĄRAŠAS49
  • PRIEDAI51
  • LENTELIŲ SĄRAŠAS

Reziumė

Autorius
landofchoice
Tipas
Diplominis darbas
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€13.35
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 25, 2019
Publikuotas
2019 m.
Apimtis
62 psl.

Susiję darbai

Grūdinių kultūrų gamybos technologija

Maisto technologija Prezentacija svajūnė
Miltams gaminti malami:kviečiai,rugiai.Rečiau: miežiai, sojos, kukurūzai, avižos, ryžiai, grikiai, žirniai. Malant grūdus gaunami miltai, kurie pagal javų rūšį badinami...

Fermentacinė technologija

Maisto technologija Prezentacija svajūnė
Tai pramonė, kur produktų gamyba (daugiausia gėrimų) yra vykdoma veikiant fermentams, sukeliant rūgimo procesą;Skiriamos aerobinė bei anaerobinė fermentacijos;Yra trys fermentacijos sritys:...

Valgomųjų ledų technologija

Maisto technologija Referatas 2016 m. mail4vi
Rengiant darbą naudojamasi specializuota literatūra, kuri pateikia ledų istorinius momentus, technologinius aspektus ir pan., bei įvairiais internetiniais šaltiniais, t.y. tais, kuriuose pateikiama informacija...