Pieno rūgštingumo nustatymas

17 psl. / 2212 žod.

Ištrauka

Maisto rūgštingumas turi didelę reikšmę, vertinant produktų kokybę. Žaliavų rūgštingumo laipsnis yra pagrindinis veiksnys, pagal kurį sprendžiama, kokį technologinį procesą pasirinkti perdirbant žaliavą į tam tikrą produktą. Maisto produktuose rūgštingumas yra griežtai ribojamas. Jeigu produkto rūgštingumas neatitinka nustatytos normos, tiekti masiniam vartojimui draudžiamas. Ne išimtis ir mūsų tiramas mokslinio darbo objektas – pienas. Svarbiausia pieno biocheminė savybė yra rūgštingumas. Žinant pieno rūgštingumą galima sužinoti ar pienas yra šviežias, ar nefalsifikuotas. Šis rodiklis atspindi pieno sanitarinę kokybę ir ar pienas tinkamas toliau naudoti kitų produktų gamybai.

Šiuo moksliniu darbu bandysime išsiaiškinti, kaip skiriasi natūralus, neapdirbtas pienas ir parduotuvinis, pasterzuotas pienas bei kaip, keičiantis pieno šviežumui, kinta jo rūgštingumas.


Turinys

  • Paveikslų, lentelių ir schemų sąrašas………………………………………………………3
  • Įvadas4
  • 1. LITERATŪROS APŽVALGA5
  • 1.1 Šviežio pieno rūgštingumas5
  • 1.2 Fizinės pieno savybės6
  • 1.3 Rūgštingumo nustatymo sistema8
  • 2. MEDŽIAGOS IR METODAI12
  • 2.1. Medžiagos ir aparatūra12
  • 2.1.1. Medžiagos ir tirpalai12
  • 2.1.2. Prietaisai ir priemonės12
  • 2.2. Tyrimo metodai12
  • 2.2.1 Pieno titruojamojo rūgštingumo nustatymas12
  • 2.2.2 Darbo eiga13
  • 2.2.3 Rezultatų skaičiavimas14
  • 3. TYRIMŲ REZULTATAI IR JŲ APTARIMAS15
  • 3.1. Teoriškai gauti rezultatai15
  • 3.2. Praktiškai gauti rezultatai15
  • IŠVADOS16
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS17

Reziumė

Autorius
kamile191
Tipas
Tyrimas
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.71
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 6, 2015
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
17 psl.

Susiję darbai

Skysčio tekėjimo pobūdžio nustatymas

Chemija Laboratorinis darbas 2015 m. muse2
Skysčio tekėjimo pobūdžio nustatymas. Sėkmingai apgintas laboratorinis darbas.Darbo tikslas: vizualiai susipažinti su įvairiais skysčio tekėjimo režimais, įvertinti penkis besiskiriančis pagal tekėjimo greitį srautus...

Gliukozės nustatymas maisto produktuose

Chemija Laboratorinis darbas aurum9
Teorinis įvadas Gliukozė -  balta, skaidri kristalinė medžiaga, gerai tirpstanti vandenyje. Jos molekules jungia daug vandenilinių jungčių, todėl kaitinama gliukozė nevirsta dujomis, o...

Karotino kiekio nustatymas morkose

Chemija Laboratorinis darbas 2018 m. neda_zal
Tiriamasis projektinis darbas. Bioinžinerijos studijų programa, valstybinis kodas 61205T201 Bioinžinerijos studijų kryptis