Gliukozės nustatymas maisto produktuose
Ištrauka
Teorinis įvadas
Gliukozė - balta, skaidri kristalinė medžiaga, gerai tirpstanti vandenyje. Jos molekules jungia daug vandenilinių jungčių, todėl kaitinama gliukozė nevirsta dujomis, o skyla. Viena iš svarbiausių gliukozės funkcijų gyvuose organizmuose – aprūpinti juos energija. Gliukozei oksiduojantis (tai vyksta laipsniškai), ta energija išsiskiria ir suvartojama gyvybiniuose procesuose. Gliukozė būtina viso organizmo veiklai, ypač smegenų ir nervų sistemos. Per didelis jos kiekis kenkia kasos veiklai, gali išsivystyti diabetas. Daugiausiai gliukozės būna vaisiuose ir daržovėse, bet dažniausiai gliukozė su kitais monosacharidais sudaro disacharidus.
Darbo tikslas
Ištirti, ar pasirinktuose maisto produktuose arba jų tirpaluose yra gliukozės.
Uždaviniai
- Pasigaminti sidabro oksido amoniakinį tirpalą ir jį panaudoti kokybinėje aldehidų atpažinimo reakcijoje.
- Atliekant kokybinę aldehidų atpažinimo „sidabrinio veidrodžio“ reakciją su pasirinktais maisto produktais arba jų tirpalais išsiaiškinti, ar juose yra gliukozės.
Hipotezė
Medaus tirpale, džiovintų obuoliukų nuovire, sultyse gliukozę apstiksime.
Reziumė
- Autorius
- aurum9
- Tipas
- Laboratorinis darbas
- Dalykas
- Chemija
- Kaina
- €1.93
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Bir 22, 2018
- Publikuotas
- "Informacijos neturime"
- Apimtis
- 3 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų