Gliukozės nustatymas maisto produktuose

3 psl. / 317 žod.

Ištrauka

Teorinis įvadas

Gliukozė -  balta, skaidri kristalinė medžiaga, gerai tirpstanti vandenyje. Jos molekules jungia daug vandenilinių jungčių, todėl kaitinama gliukozė nevirsta dujomis, o skyla. Viena iš  svarbiausių gliukozės funkcijų gyvuose organizmuose – aprūpinti juos energija. Gliukozei oksiduojantis (tai vyksta laipsniškai), ta energija išsiskiria ir suvartojama gyvybiniuose procesuose. Gliukozė būtina viso organizmo veiklai, ypač smegenų ir nervų sistemos. Per didelis jos kiekis kenkia kasos veiklai, gali išsivystyti diabetas. Daugiausiai gliukozės būna vaisiuose ir daržovėse, bet dažniausiai gliukozė su kitais monosacharidais sudaro disacharidus.

Darbo tikslas

Ištirti, ar pasirinktuose maisto produktuose arba jų tirpaluose yra gliukozės.

Uždaviniai

  1. Pasigaminti sidabro oksido amoniakinį tirpalą ir jį panaudoti kokybinėje aldehidų atpažinimo reakcijoje.
  2. Atliekant kokybinę aldehidų atpažinimo „sidabrinio veidrodžio“ reakciją su pasirinktais maisto produktais arba jų tirpalais išsiaiškinti, ar juose yra gliukozės.

 Hipotezė

Medaus tirpale, džiovintų obuoliukų nuovire, sultyse gliukozę apstiksime.


Reziumė

Autorius
aurum9
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 22, 2018
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Fermentų panaudojimas maisto pramonėje

Chemija Prezentacija silvija_mat
Fermentas – baltiminis katalizatorius, pagreitinantis gyvajame organizme vykstančias chemijas rekcijas tukstančius kartų. Be fermentų šios reacijos nevyktų arba vyktų labai lėtai ir gyvasis...

Maisto priedai

Chemija Prezentacija b.zubyte
Maisto priedai – natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos, dedamos į maisto produktus, siekiant išlaikyti, sustiprinti, susilpninti tam tikras maisto produkto savybes ar pridėti...

Kiekybiniai baltymų nustatymo metodai

Chemija Laboratorinis darbas 2015 m. kamile191
Biochemijos laboratorinis darbas - "Kiekybiniai baltymų nustatymo metodai", naudojant Lowry, Bradfordo ir spektrofotometrinį metodą.