Maisto priedų (prieskonių) konspektas

5 psl. / 1350 žod.

Ištrauka

  1. Sėkliniai:
  • Aguona, daržinė aguona;

Aguoninių šeima. Kilusis nuo Vakarų Azijos. Nuo neolito eros ir Europoje. Vienas anksčiausiai pradėtų auginti Europoje. Naudojamos sėklos. Malonus riešuto skonis. 40-50% aliejaus, daug neprisotintų riebalų rūgščių (60%), 10% prisotintų. Alifatiniai...


Turinys

  • 1. Sėkliniai:
  • a) daržinė aguona;
  • b) daržinė turlija;
  • c) Juodasis bastutis (garstyčia);
  • 2. Vaisiniai
  • 3. Žiediniai
  • 4. Lapiniai
  • 5. Žieviniai
  • 6. Šakniniai

Reziumė

Autorius
vaitai
Tipas
Konspektas
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 1, 2019
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Maisto prekių cheminė sudėtis

Chemija Referatas 2010 m. studentas151
Tyrimo objektas: Maisto prekių cheminė sudėtis. Cheminės sudėties analizė. Referato tikslas: Išanalizuoti chemine sudėtį maisto prekėse. Pažiūrėti kokia yra cheminė maisto sudėtis. Referato...

Fermentų panaudojimas maisto pramonėje

Chemija Prezentacija silvija_mat
Fermentas – baltiminis katalizatorius, pagreitinantis gyvajame organizme vykstančias chemijas rekcijas tukstančius kartų. Be fermentų šios reacijos nevyktų arba vyktų labai lėtai ir gyvasis...

Maistiniai riebalai

Chemija Konspektas inga kononovaite
Riebalai yra vartojami kulinarijos patiekalams ruošti, maisto pramonėje gaminant mėsos, žuvies, daržovių konservus, dešras, duonos – pyrago pramonėje, koditerijoje. Riebalai- tai pats koloringiausias...

Maisto priedai

Chemija Prezentacija b.zubyte
Maisto priedai – natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos, dedamos į maisto produktus, siekiant išlaikyti, sustiprinti, susilpninti tam tikras maisto produkto savybes ar pridėti...

Gliukozės nustatymas maisto produktuose

Chemija Laboratorinis darbas aurum9
Teorinis įvadas Gliukozė -  balta, skaidri kristalinė medžiaga, gerai tirpstanti vandenyje. Jos molekules jungia daug vandenilinių jungčių, todėl kaitinama gliukozė nevirsta dujomis, o...