Fermentų panaudojimas maisto pramonėje

18 skaidr.

Ištrauka

Fermentas – baltiminis katalizatorius, pagreitinantis gyvajame organizme vykstančias chemijas rekcijas tukstančius kartų. Be fermentų šios reacijos nevyktų arba vyktų labai lėtai ir gyvasis organizmas negalėtų egzistuoti.Veikdami tam tikru nuseklumu, fermentai katalizuoja šimtus daugiastadijinių reakcijų, kurių metu:Skaidomos maisto medžiagosKaupiama ir transpormuojama energijaIš paprastų molekulių sintetinamos mikromolekulės


Reziumė

Autorius
silvija_mat
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 10, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
18 skaidr.

Susiję darbai

Maisto priedai

Chemija Prezentacija b.zubyte
Maisto priedai – natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos, dedamos į maisto produktus, siekiant išlaikyti, sustiprinti, susilpninti tam tikras maisto produkto savybes ar pridėti...

Gliukozės nustatymas maisto produktuose

Chemija Laboratorinis darbas aurum9
Teorinis įvadas Gliukozė -  balta, skaidri kristalinė medžiaga, gerai tirpstanti vandenyje. Jos molekules jungia daug vandenilinių jungčių, todėl kaitinama gliukozė nevirsta dujomis, o...

Alkanų panaudojimas pramonėje

Chemija Referatas 2015 m. sanna
Alkanų cheminė sudėtis išreiškiama bendrąja formule CnH2n+2. Kiekvienas sotusis angliavandenilis nuo gretimo eilės nario skiriasi viena metileno CH2 grupe. Tokios panašios struktūros medžiagos...

Polimerizacija naftos pramonėje. Delayed coking

Chemija Prezentacija oggiuxx
•Cheminė reakcija, kurios metu struktūriniai vienetai – monomerai –  jungiasi tarpusavyje į grandinę, sudarydami didelės molekulinės masės junginį – polimerą. Jungimasis gali vykti...