Grūdų ir miltų produktai

88 skaidr.

Ištrauka

Grūdai yra pagrindinis žemės ūkio produktas. Jie nevartojami tiesiog maistui, bet yra perdirbami. Iš jų gaminami miltai, kruopos, duonos ir pyrago gaminiai, makaronų gaminiai.Žmogus, vartodamas šį maistą, gauna daug: - angliavandenių, - mineralinių medžiagų, - vandenyje tirpių, ypač B grupės vitaminų. Šiuo metu grūdų produktai gaminami: - pramoniniu būdu malūnuose, - kepyklose ir kitose įmonėse, - kai kurie viešojo maitinimo įmonėse bei namuose. Grūdų produktų vartojama gana daug nes: - šis maistas nėra brangus, - yra patogus vartoti, nes ilgai išsilaiko.


Reziumė

Autorius
inga kononovaite
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 18, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
88 skaidr.

Susiję darbai

Grūdai bei jų įvairovė

Maisto technologija Referatas 2015 m. lauraanor
Referatas apie grūdus, jų įvairovę, paplitimą bei klasifikaciją, sudėtį, maistingumą bei kokybės rodiklius.

Miltinė konditerija

Maisto technologija Prezentacija inga kononovaite
Standartai •LST 1809:2003/1K:2006 ”Miltiniai konditerijos kepiniai”. Bendrieji reikalavimai. •LST 1808:2003/1K:2006 ”Pyrago kepiniai”. Bendrieji reikalavimai. •LST 1189:2003/1K:2006 “Tortai ir pyragaičiai”

Greitai gendantys maisto produktai

Maisto technologija Referatas 2016 m. natasa369
Japonų mokslininkai nustatė, kad išsivysčiusiose šalyse gyvenantys žmonės suvalgo apie 50 proc. daugiau maisto, negu jo reikia gyvybinei energijai palaikyti. Dėl prekybininkų rinkodaros...

Grūdinių kultūrų gamybos technologija

Maisto technologija Prezentacija svajūnė
Miltams gaminti malami:kviečiai,rugiai.Rečiau: miežiai, sojos, kukurūzai, avižos, ryžiai, grikiai, žirniai. Malant grūdus gaunami miltai, kurie pagal javų rūšį badinami...