Grūdų ir miltų produktai

88 skaidr.

Ištrauka

Grūdai yra pagrindinis žemės ūkio produktas. Jie nevartojami tiesiog maistui, bet yra perdirbami. Iš jų gaminami miltai, kruopos, duonos ir pyrago gaminiai, makaronų gaminiai.Žmogus, vartodamas šį maistą, gauna daug: - angliavandenių, - mineralinių medžiagų, - vandenyje tirpių, ypač B grupės vitaminų. Šiuo metu grūdų produktai gaminami: - pramoniniu būdu malūnuose, - kepyklose ir kitose įmonėse, - kai kurie viešojo maitinimo įmonėse bei namuose. Grūdų produktų vartojama gana daug nes: - šis maistas nėra brangus, - yra patogus vartoti, nes ilgai išsilaiko.


Reziumė

Autorius
inga kononovaite
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 18, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
88 skaidr.

Susiję darbai

Grūdai bei jų įvairovė

Maisto technologija Referatas 2015 m. lauraanor
Referatas apie grūdus, jų įvairovę, paplitimą bei klasifikaciją, sudėtį, maistingumą bei kokybės rodiklius.

Miltinė konditerija

Maisto technologija Prezentacija inga kononovaite
Standartai •LST 1809:2003/1K:2006 ”Miltiniai konditerijos kepiniai”. Bendrieji reikalavimai. •LST 1808:2003/1K:2006 ”Pyrago kepiniai”. Bendrieji reikalavimai. •LST 1189:2003/1K:2006 “Tortai ir pyragaičiai”

Grūdinių kultūrų gamybos technologija

Maisto technologija Prezentacija svajūnė
Miltams gaminti malami:kviečiai,rugiai.Rečiau: miežiai, sojos, kukurūzai, avižos, ryžiai, grikiai, žirniai. Malant grūdus gaunami miltai, kurie pagal javų rūšį badinami...

Grūdų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

Maisto technologija Kursinis darbas 2014 m. rozytedovy
Šiais laikais valgiaraščiuose ėmė vyrauti mažai angliavandenių turintis maistas, todėl deramai neįvertinama grūdų (ypač – neperdirbtų grūdų) nauda sveikatai. Nuo neatmenamų laikų grūdai...

Miltiniai patiekalai

Maisto technologija Prezentacija 2019 m. blueblue
Skaidrės apie miltinius patiekalus. Skaidrėse yra parašyti miltinių patiekalų receptai.