Praktikos ataskaita įmonėje "X"
Ištrauka
Praktikos esmė. Kolegijoje įgyti vien teorinių žinių nepakanka, labai svarbu gebėti jas pritaikyti praktiškai darbe. Svarbu pažinti įmonę iš vidaus, kurioje būtų galima pritaikyti teorinius metodus, darbo modelius, gebėti ieškoti sprendimų maisto technologijų srityje, vertinant šiuolaikinius pokyčius. Dėl šių priežasčių mokymosi institucijų studijų programose yra numatyta baigiamoji studentų praktika.
Studentas baigęs kolegiją, neatlikęs praktikos gyvai tam tikroje įmonėje, manau, nėra studentas. Aš turėjau galimybę studijų praktiką atlikti viešojo maitinimo įmonėje, kurioje dirbu. Kavinė – maitinimo įstaiga, kuri pagal užsakymą gamina ir parduoda maisto patiekalus, skirtus suvalgyti vietoje bei išsinešti.
Gamybinėje technologinėje praktikoje studentams suteikiami praktiniai maisto produktų gamybos, gyvūninio ir negyvūninio maisto technologijų bei maisto saugos sistemų taikymo ir produktų saugumo užtikrinimo įgūdžiai, susipažįstama su gamybos organizavimo metodais, analizuojama gamybinės p įmonės struktūra, įmonės gaminių asortimentas, maisto produktų gamybos technologijos, žaliavos, apibendrinamos įvairios maisto produktų gamybos technologijos ir nagrinėjami jų privalumai, analizuojamos kokybės užtikrinimo priemonės, nagrinėjama gatavos produkcijos kokybės atitiktis standartų reikalavimams, taikomi įvairūs produkcijos kokybės vertinimo būdai. Praktikos metu studentai įgyja bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžių su bendradarbiais, tiekimo organizacijų atstovais, klientais.
Praktikos tikslas – įtvirtinti žinias apie maisto gamybos įmonėje taikomas maisto saugos sistemas, gamybos organizavimą, gilinti praktinio darbo įgūdžius.
Uždaviniai:
- Apibūdinti įmonės veiklą.
- Išanalizuoti įmonės gaminių asortimentą.
- Apibūdinti maisto produktų gamyboje naudojamas žaliavas, medžiagas, jų sudėtį ir savybes, atliekamus kokybės tyrimus, žaliavų priėmimo reikalavimus.
- Išanalizuoti maisto technologijas ir įrenginius, jų veikimo principus ir eksploatacijos taisykles.
- Įvertinti žaliavų ir produkcijos kokybės rodiklių atitikimą normatyviniams dokumentams.
- Grafiškai pavaizduoti produktų gamybos schemas.
- Išanalizuoti maisto produktų gamybos procesui taikomas prevencines maisto saugos sistemas, identifikuoti rizikos veiksnius, svarbius valdymo taškus ir parinkti prevencines saugos priemones.
- Analizuoti ir vertinti įmonės sanitarinę būklę, darbo saugą ir aplinkosaugą.
- Pateikti įrengimų ir patalpų išdėstymo planą.
Turinys
- ĮVADAS3
- 1. ĮMONĖS CHARAKTERISTIKA4
- 1.1. Maisto produktų kokybės ir saugos rodikliai4
- 2. ĮMONĖS VALDYMAS7
- 3. ĮMONĖS VIDINĖ IR IŠORINĖ APLINKA8
- 3.1. Įmonės verslo aplinka8
- 3.2. Įmonės maisto technologinis procesas ir veiklos galimybės8
- 3.3. Produktų gamybos schemos10
- 4. MAISTO TECHNOLOGIJŲ REGLAMENTAVIMAS: ŽALIAVOS IR TECHNOLOGINĖ ĮRANGA12
- 4.1. Žaliavos, jų tiekimas, gavimas, kokybės kontrolė12
- 4.2. Įrenginiai ir inventorius14
- 4.3. Patalpų išdėstymo planas15
- 5. MAISTO PRODUKTŲ TECHNOLOGO PAREIGOS19
- IŠVADOS22
- LITERATŪRA IR INFORMACIJOS ŠALTINIAI23
- Priedai24
Literatūros sąrašas
- Apie įmonę „Pas katiną“. Prieiga per internetą: < https://paskatina.lt/>.
- AUDORES restoranų įranga. Prieiga per internetą: http://www.audores.lt.
- DANILČENKO, Honorata; JARIENĖ, Elvyra; KULAITIENĖ, Jurgita. Maisto prekių mokslas. Prieiga per internetą: < http://dspace.lzuu.lt/bitstream/1/2075/1/maisto%20prekiu%20moklsas.pdf >.
- DANILČENKO, Honorata (2012). Maisto žaliavų kokybės ir saugos valdymas. Prieiga per internetą: <http://www.marko.lt/wp-content/uploads/2016/09/Maisto-zaliavu-kokybes-ir-saugos-valdymas.pdf >.
- Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įmonėms. Vilnius, 2004, 40 psl., ISBN 9955-9535-5-1.
- Įsakymas dėl Lietuvos higienos normos HN 15:2003 „MAISTO HIGIENA“. Prieiga per internetą: < https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.29FAAEB01F35n >.
- JADOVA, S., POŠKUTĖ, I. (2015). Karštųjų patiekalų gamybos technologijos. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras. Prieiga per internetą: < https://issuu.com/mpcentras/docs/inga_svetlana_e_book/46>.
- JAKŠTAS, Arūnas (2000). Energijos transformavimo mašinos. Mokomoji knyga. Vilnius. „Technika“. Prieiga per internetą: < http://elibrary.lt/resursai/Mokslai/VGTU/Leidiniai/Leidinukai/39.pdf>.
- Klaipėdos valstybinė kolegija. Viešojo maitinimo valdymas. Prieiga per internetą: <http://www.esparama.lt/documents/10157/490675/2014_Viesojo_maitinimo_valdymas.pdf/487fb3ae-25dc-4027-ba97-aeccb3387581>.
- Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro įsakymas dėl darbų saugos taisyklių laivų krovos darbų įmonėse patvirtinimo. 2001 m. gegužės 23 d. Nr. 171. Prieiga per internetą: <https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/TAIS.135519?jfwid=eilnnsac0>.
- Šliogerienė, Asta (2007). Rizikos veiksnių analizės svarbių valdymo taškų sistemos diegimas maisto pramonės įmonėse. Magistro darbas. Šiauliai. Prieiga per internetą < https://gs.elaba.lt/object/elaba:1994882/ >.
- Urbaitytė, Vaida (2010). Maisto saugos ir kokybės informacijos valdymo sistema UAB „RIMI LIETUVA“ prekybos tinkle. Magistro darbas. Kaunas. Prieiga per internetą <https://publications.lsmuni.lt/object/elaba:2212042/index.html>.
- Valstybinė Maisto ir Veterinarijos Tarnyba. Prieiga per internetą <www.vmvt.lt>.
Reziumė
- Autorius
- dzastyna
- Tipas
- Praktikos ataskaita
- Dalykas
- Maisto technologija
- Kaina
- €3.30
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Kov 28, 2021
- Publikuotas
- 2020 m.
- Apimtis
- 30 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų