Džiovintų produktų sorbcinių savybių tyrimai

4 psl. / 842 žod.

Ištrauka

Džiovinti galima beveik visus mūsų krašte augančius vaisius, uogas ir daržoves. Iš džiovinamų produktų pašalinama dalis vandens, todėl jie gerai išsilaiko, nes nebegali daugintis mikroorganizmai, tačiau ilgesnį ar trumpesnį laiką lieka gyvi.

Drėgnis iš žaliavos pašalinamas dviejų procesų metu. Pirmiausiai jis garuoja nuo žaliavos paviršiaus – vyksta išorinė drėgnio difuzija. Kartu drėgnis iš gilesnių sluoksnių patenka į paviršių, t.y. vyksta vidinė difuzija.

Sorbcija – procesas, kurio metu medžiaga iš tam tikros terpės sugeria skysčius ar dujines medžiagas. Sorbcija skirstoma į absorbciją, desorbciją ir chemosorbciją. Sorbcijos procesas vyksta tik iki tol kol nusistovi pusiausvyra.


Reziumė

Autorius
vvita
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€1.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 30, 2021
Publikuotas
2019 m.
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Naujų maisto produktų kūrimas

Maisto technologija Kursinis darbas 2011 m. viosat
Naujų maisto produktų kursinis darbas, kuriame aprašomas tradicinių lietuvių patiekalo kūrimas, aptariamos juslinės savybės

Grūdų ir miltų produktai

Maisto technologija Prezentacija inga kononovaite
Grūdai yra pagrindinis žemės ūkio produktas. Jie nevartojami tiesiog maistui, bet yra perdirbami. Iš jų gaminami miltai, kruopos, duonos ir pyrago gaminiai,...

Greitai gendantys maisto produktai

Maisto technologija Referatas 2016 m. natasa369
Japonų mokslininkai nustatė, kad išsivysčiusiose šalyse gyvenantys žmonės suvalgo apie 50 proc. daugiau maisto, negu jo reikia gyvybinei energijai palaikyti. Dėl prekybininkų rinkodaros...

Maisto produktų higiena

Maisto technologija Konspektas 2015 m. mj666
Veterinarijos dalyko, maisto produktų higienos egzamino konspektas. Išsamiai aprašyti įvairūs produktai: pieno produktai,žuvies, grūdai, gėrimai ir kt.

Mikroorganizmų įvairovė pieno produktuose

Maisto technologija Prezentacija justinamac
Piene visada yra mikrobų. Gauti sterilų pieną praktiškai neįmanoma. Dažniausiai piene randama mikrobų, kurių nedidelis kiekis nenormalių reiškinių nesukelia, o sudaro normalią pieno...

Sultingų produktų apkepimas riebaluose

Maisto technologija Laboratorinis darbas 2019 m. vvita
Sultingų žemės ūkio produktų apkepimas riebaluose. Laboratorinio darbo ataskaita Darbo tikslas – nustatyti apkepimo riebaluose metu sultingų žemės ūkio produktų absorbuotą riebalų kiekį....