Džiovintų produktų sorbcinių savybių tyrimai
4 psl. / 842 žod.
Ištrauka
Džiovinti galima beveik visus mūsų krašte augančius vaisius, uogas ir daržoves. Iš džiovinamų produktų pašalinama dalis vandens, todėl jie gerai išsilaiko, nes nebegali daugintis mikroorganizmai, tačiau ilgesnį ar trumpesnį laiką lieka gyvi.
Drėgnis iš žaliavos pašalinamas dviejų procesų metu. Pirmiausiai jis garuoja nuo žaliavos paviršiaus – vyksta išorinė drėgnio difuzija. Kartu drėgnis iš gilesnių sluoksnių patenka į paviršių, t.y. vyksta vidinė difuzija.
Sorbcija – procesas, kurio metu medžiaga iš tam tikros terpės sugeria skysčius ar dujines medžiagas. Sorbcija skirstoma į absorbciją, desorbciją ir chemosorbciją. Sorbcijos procesas vyksta tik iki tol kol nusistovi pusiausvyra.
Reziumė
- Autorius
- vvita
- Tipas
- Laboratorinis darbas
- Dalykas
- Maisto technologija
- Kaina
- €1.93
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Sau 30, 2021
- Publikuotas
- 2019 m.
- Apimtis
- 4 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų
Susiję darbai
Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)
Maisto technologija
Referatas
2008 m.
sandra25
Naujų maisto produktų kūrimas
Maisto technologija
Kursinis darbas
2011 m.
viosat
Grūdų ir miltų produktai
Maisto technologija
Prezentacija
inga kononovaite
Greitai gendantys maisto produktai
Maisto technologija
Referatas
2016 m.
natasa369
Maisto produktų higiena
Maisto technologija
Konspektas
2015 m.
mj666
Mikroorganizmų įvairovė pieno produktuose
Maisto technologija
Prezentacija
justinamac
Sultingų produktų apkepimas riebaluose
Maisto technologija
Laboratorinis darbas
2019 m.
vvita