Naujų maisto produktų kūrimas

23 psl. / 4200 žod.

Ištrauka

Švilpikai su pieno-spirgučių padažu yra vienas iš tradicinių autentiškų Aukštaitijos regiono paveldo patiekalų. Aukštaičiai visada itin garsėjo savo miltiniais ir virtų bulvių patiekalais, pieniškomis ir šaltomis sriubomis. Tuo tarpu troškinti kopūstai su rūkytais šonkauliukais ir džiovintais grybais yra vienas iš tradicinių autentiškų Suvalkijos regiono paveldo patiekalų. Suvalkija – tai Lietuvos regionas, kuris gali puikuotis autentiškais, pagal seną receptūrą gaminamais mėsos gaminiais (tradicinis kapotos mėsos skilandis, rūkytos dešros ir dešrelės, kumpiai, „kindziuliai“, rūkyti šonkauliukai).

Sprendimas, gaminti šiuos maitinimo produktus, buvo priimtas remiantis tuo, kad:

  • 1) Rinkoje tokių maitinimo produktų nėra;
  • 2) Mažas Lietuvos paveldo maitinimo produktų asortimentas prekybos centruose;
  • 3) Pigi maitinimo produkto gamyba;
  • 4) Didėjant gyvenimo tempui teikiama pirmenybė natūraliems greitai paruošiamiems maitinimo produktams.

Naujo produkto paieška buvo vykdoma internete, prekybos centruose, senose kulinarijos knygose.


Turinys

  • TURINYS
  • 1. Situacijos rinkoje analizė ir naujo produkto idėjų paieška3
  • 2. Iškeltų idėjų atranka4
  • 3. Naujo produkto prototipo kūrimas5
  • 3.1. Naujo produkto receptūros kūrimas5
  • 3.2. Juslinių ir funkcinių savybių optimizavimas, panaudojant Kokybės funkcijos išskleidimo metodą8
  • „Švilpikų su pieno - spirgučių padažu“ kokybės namas10
  • „Troškintų kopūstų su rūkytais šonkauliukais ir džiovintais grybais“ kokybės namas11
  • „Švilpikų su pieno - spirgučių padažu“ ir „Gruzdintų bulvių kukulių“ su „Namine“ grietine kokybės namas15
  • 4. Naujo produkto gamybos proceso kūrimas (eksperimentinė gamyba)16
  • 5. Maisto saugos reikalavimų užtikrinimas gamybos procese. RV ir SVT nustatymas, priemonių jų valdymui parinkimas18
  • 5.1. Pagrindinių rizikos veiksnių sąrašas18
  • 5.2. Rizikos veiksniai žaliavose18
  • 5.3. Svarbių valdymo taškų nustatymas19
  • 5.6. Valdymo priemonės19
  • 6. Pakuotės ir etiketės kūrimas, jų atitikimas pakavimo medžiagų ir ženklinimo reikalavimams20
  • 7. Produkto laikymo sąlygų ir tinkamumo vartoti termino nustatymas bei pagrindimas22
  • 8. Naujo produkto ir rinkoje esančių konkurencinių produktų palyginamasis įvertinimas. Produkto įdiegimo rinkoje galimybės.22
  • 9. Išvados23

Reziumė

Autorius
viosat
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€7.32
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 28, 2015
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
23 psl.

Susiję darbai

Greitai gendantys maisto produktai

Maisto technologija Referatas 2016 m. natasa369
Japonų mokslininkai nustatė, kad išsivysčiusiose šalyse gyvenantys žmonės suvalgo apie 50 proc. daugiau maisto, negu jo reikia gyvybinei energijai palaikyti. Dėl prekybininkų rinkodaros...

Maisto produktų higiena

Maisto technologija Konspektas 2015 m. mj666
Veterinarijos dalyko, maisto produktų higienos egzamino konspektas. Išsamiai aprašyti įvairūs produktai: pieno produktai,žuvies, grūdai, gėrimai ir kt.

Mikroorganizmų įvairovė pieno produktuose

Maisto technologija Prezentacija justinamac
Piene visada yra mikrobų. Gauti sterilų pieną praktiškai neįmanoma. Dažniausiai piene randama mikrobų, kurių nedidelis kiekis nenormalių reiškinių nesukelia, o sudaro normalią pieno...

Džiovintų produktų sorbcinių savybių tyrimai

Maisto technologija Laboratorinis darbas 2019 m. vvita
Džiovintų produktų sorbcinių savybių tyrimai. Laboratorinio darbo atsakaita. Darbo tikslas – nustatyti džiovintų vaisių sorbcijos proceso dinamiką. Darbo uždaviniai: Nustatyti tiriamo produkto...