Naujų maisto produktų kūrimas
Ištrauka
Švilpikai su pieno-spirgučių padažu yra vienas iš tradicinių autentiškų Aukštaitijos regiono paveldo patiekalų. Aukštaičiai visada itin garsėjo savo miltiniais ir virtų bulvių patiekalais, pieniškomis ir šaltomis sriubomis. Tuo tarpu troškinti kopūstai su rūkytais šonkauliukais ir džiovintais grybais yra vienas iš tradicinių autentiškų Suvalkijos regiono paveldo patiekalų. Suvalkija – tai Lietuvos regionas, kuris gali puikuotis autentiškais, pagal seną receptūrą gaminamais mėsos gaminiais (tradicinis kapotos mėsos skilandis, rūkytos dešros ir dešrelės, kumpiai, „kindziuliai“, rūkyti šonkauliukai).
Sprendimas, gaminti šiuos maitinimo produktus, buvo priimtas remiantis tuo, kad:
- 1) Rinkoje tokių maitinimo produktų nėra;
- 2) Mažas Lietuvos paveldo maitinimo produktų asortimentas prekybos centruose;
- 3) Pigi maitinimo produkto gamyba;
- 4) Didėjant gyvenimo tempui teikiama pirmenybė natūraliems greitai paruošiamiems maitinimo produktams.
Naujo produkto paieška buvo vykdoma internete, prekybos centruose, senose kulinarijos knygose.
Turinys
- TURINYS
- 1. Situacijos rinkoje analizė ir naujo produkto idėjų paieška3
- 2. Iškeltų idėjų atranka4
- 3. Naujo produkto prototipo kūrimas5
- 3.1. Naujo produkto receptūros kūrimas5
- 3.2. Juslinių ir funkcinių savybių optimizavimas, panaudojant Kokybės funkcijos išskleidimo metodą8
- „Švilpikų su pieno - spirgučių padažu“ kokybės namas10
- „Troškintų kopūstų su rūkytais šonkauliukais ir džiovintais grybais“ kokybės namas11
- „Švilpikų su pieno - spirgučių padažu“ ir „Gruzdintų bulvių kukulių“ su „Namine“ grietine kokybės namas15
- 4. Naujo produkto gamybos proceso kūrimas (eksperimentinė gamyba)16
- 5. Maisto saugos reikalavimų užtikrinimas gamybos procese. RV ir SVT nustatymas, priemonių jų valdymui parinkimas18
- 5.1. Pagrindinių rizikos veiksnių sąrašas18
- 5.2. Rizikos veiksniai žaliavose18
- 5.3. Svarbių valdymo taškų nustatymas19
- 5.6. Valdymo priemonės19
- 6. Pakuotės ir etiketės kūrimas, jų atitikimas pakavimo medžiagų ir ženklinimo reikalavimams20
- 7. Produkto laikymo sąlygų ir tinkamumo vartoti termino nustatymas bei pagrindimas22
- 8. Naujo produkto ir rinkoje esančių konkurencinių produktų palyginamasis įvertinimas. Produkto įdiegimo rinkoje galimybės.22
- 9. Išvados23
Reziumė
- Autorius
- viosat
- Tipas
- Kursinis darbas
- Dalykas
- Maisto technologija
- Kaina
- €7.32
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Lie 28, 2015
- Publikuotas
- 2011 m.
- Apimtis
- 23 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų