Technologinės kortelės pagal rizikos faktorius

18 psl. / 3700 žod.

Ištrauka

SVARBU! Norint išvengti biologinių rizikos veiksnių - mikroorganizmus sunaikina/pašalina

šiluma, šaldymas ar džiovinimas. Labai svarbu įvertinti galimas kryžminio užteršimo nuo žaliavų, personalo, įrangos ar aplinkos galimybes. Bakterijų ar mikrobų augimą galima sustabdyti taikant tam tikrus maisto reguliavimo veiksnius – pH, vandens aktyvumą, druskos bei kitų maisto konservantų. Maisto pakavimo sąlygos, jo saugojimo temperatūra (šaldymas, sušaldymas) taip pat gali sustabdyti mikroorganizmų vystymąsi.

SVARBU! Maisto priedai – pirkti bei priimti tik tokius maisto produktus, kurių maisto priedų kiekis neviršija leistinos dozės ( 0,5 gr. į 100 gr).

SVARBU! Darbuotojų higiena. Ruošiant maistą darbuotojai turi laikytis higienos reikalavimų : turi būti fiziškai sveiki, neturėti užkrečiamų ligų, nedėvėti papuošalų, nagai turi būti nelakuoti ir sutvarkyti, plaukai surišti ir apdengti, dirbti tik darbui skirtais drabužiais bei avalyne. Taip pat, darbuotojas turi būti pasitikrinęs sveikatą ir išklausęs privalomųjų higienos žinių programą ir turėti atitinkamus pažymėjimus


Reziumė

Autorius
evelynce
Tipas
Konspektas
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€1.76
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 7, 2021
Publikuotas
2020 m.
Apimtis
18 psl.

Susiję darbai