Klaipėdos "Žemynos" gimnazijos moksleivių sveikata ir mitybos įpročiai

10 psl. / 1145 žod.

Ištrauka

            Sveikata – vienas pagrindinių žmogaus gyvenimo kokybės rodiklių. Ji – didžiausia vertybė, kasdienio gyvenimo privalumas. Sveikatos svarbiausi šaltiniai: subalansuota mityba, dienos režimas, fiziškai aktyvus laisvalaikis. Atlikus Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijos moksleivių sveikatos analizę, visiškai sveikų yra 11%, kiti turi įvairių sveikatos sutrikimų: regos, skeleto ir raumenų, kraujotakos, kvėpavimo sistemų ir kt. Sveikatos būklė priklauso ir nuo mitybos įpročių: tik 42,8% moksleivių valgo pusryčius, nevalgo-35,7%, mažai valgo vaisių ir daržovių, grūdinių kultūrų produktų. Iš to galima daryti išvadą, kad mažai gauna kai kurių būtiniausių maisto medžiagų ( vitaminų A, B grupės, C, mineralinių medžiagų.     


Turinys

  • TURINYS……………………………………………………………………………………………1
  • SANTRAUKA……………………………………………………………………………………….2
  • 1. ĮVADAS…………………………………………………………………………………………3
  • 1.1. Aktualumas……………………………………………………………………………………3
  • 1.2. Problema………………………………………………………………………………………3
  • 1.2.1. Tikslas ………………………………………………………………………………………3
  • 1.2.2.Uždaviniai……………………………………………………………………………………3
  • 2. DĖSTYMAS………………………………………………………………………………………4
  • 2.1. Informacijos pasirinkta tema analizė ir apibendrinimas………………………………………5
  • 2.2. Tiriamoji dalis……………………………………………………………………
  • 2.2.1. Tiriamojo darbo eigos aprašymas………………………………………………………15
  • 2.2.2. Tiriamo darbo surinktų duomenų analizė……………………………………
  • 2.2.3. Tiriamo darbo apibendrinimas…………………
  • INFORMACIJOS ŠALTINIAI………………………………………17
  • Spausdinti informacijos šaltiniai …………………………………………………………………17
  • Elektroninia informacijos šaltiniai…………………………………………………………………17
  • PRIEDAI…………………………………………………………………………………………18

Reziumė

Autorius
remeikis
Tipas
Tyrimas
Dalykas
Biologija
Kaina
€1.55
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 29, 2020
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Vienos paros mitybos įvertinimas

Biologija Laboratorinis darbas 2014 m. bordyyna
Darbe pateiktas vienos dienos savęs įsivertinimas, t.y. įvertinimas skysčių poreikis, maisto racionas. Atliktas pagal Asmens sveikatos ugdymo programą

Avių mitybos normos ir šėrimas

Biologija Paruoštukė 2015 m. agneluk
Gaminant aukštos kokybės avieną ir ėrieną, labai svarbu tinkamai parinkti veisles, optimizuoti avių šėrimą. Avys kaip ir kiti gyvuliai, turi būti šeriamos griežtai...

Mitybos biochemija

Biologija Konspektas 2017 m. mokytoja.
Labai išsamus darbas apie mitybos biochemija t.y. virškinimo fermentus, jų kategorijos, tipus, fermentų svarbą sveikatai, vitaminus, maiste esančius fermentus.

Mitybos problemos

Biologija Prezentacija 2017 m. mili3562
Prezentacijoje apibūdinamos populiariausios šių laikų ligos, susijusios su svoriu - anoreksija, nutukimas ir bulimija.

Organizmų mitybos būdai ir lygmenys

Biologija Konspektas dompativa
Gamintojai – tai visi žalieji augalai, dumbliai, fotosintezę vykdančios bakterijos (pavyzdžiui, melsvabakterės). Gamintojai dar vadinami autotrofais, nes šie organizmai iš neorganinių junginių patys sau pasigamina...