Maisto produktų tinkamumo subalansuotai mitybai įvertinimas
16 psl. / 1943 žod.
Ištrauka
Jogurtas su braškėmis ir bifido bakterijomis ActiRegularis (Bifidobacterium DN-173010)
- Organinių medžiagų santykis (A:B:R) – 4:1:1
- 100g energetinė vertė: 386kJ/92kcal. Viename indelyje yra viena porcija. Viena porcija (120g) sudaro 5% RVK (referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400kJ/2000kcal)).
- Maisto priedai:
Tirštiklis: pektinas (maistinių skaidulų šaltinis, dažniausiai išskiriamas iš citrusinių vaisių);
Dažiklis: karminas (ryškiai raudonas pigmentas, gamintas iš vabzdžių košenilių);
Kvapioji medžiaga (PSO ekspertų komitetas yra nustatęs tam tikrus leidžiamus per parą suvartoti atskirų kvapiųjų medžiagų kiekius, todėl šalutinio poveikio nėra).
- Vitaminų nėra.
- Mineralinės medžiagos:
- Kalcis (130mg). Kalcis dalyvauja susidarant kaulams ir dantims, susitraukiant skeleto ir širdies raumenims, jis reikalingas nervų sistemos, vidinės ir išorinės sekrecijos liaukų veiklai, kraujo krešėjimo procesams.
- Šis jogurtas puikiai tinka besilaikantiems tinkamos mitybos principų, nes jame yra gyvųjų jogurto kultūrų (įprastų jogurto bakterijų bei paildomų bifidobakterijų). Tačiau mane nuo jo atbaidė faktas, kad jo sudėtyje yra karmino, kuris suteikia spalvą, o yra gaminamas iš vabzdžių. Be to, šio jogurto organinių medžiagų santykis tiesiog idealus.
Turinys
- Tyrimas, kuriame apžvelgiami maisto produktai, aprašomas jų tinkamumas, analizuojama sudėtis, žala ir nauda žmogaus organizmui, apibendrinama.
Reziumė
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Gru 26, 2015
- Publikuotas
- 2015 m.
- Apimtis
- 16 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų
Susiję darbai
Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė
Biologija
Paruoštukė
2010 m.
stella
Apsinuodijimo maistu sukėlėjai ir apsaugos priemonės nuo jų
Biologija
Referatas
2011 m.
aurelija5
Vandens gyvūnų produktų higiena ir technologija 2
Biologija
Konspektas
2014 m.
bleir
Dažniausiai maistui parduodamos žuvys
Biologija
Referatas
2013 m.
sssandrute
Genetiškai modifikuoto maisto įtaka organizmo funkcionalumui
Biologija
Prezentacija
2017 m.
dominyka7
Rekombinantinės DNR principai, proceso etapai ir biotechnologinio produkto gavimas panaudojant geną
Biologija
Referatas
2020 m.
Terminatorius
Maisto tarša gyvsidabriu
Biologija
Tyrimas
2020 m.
dindelinlion