Maisto medžiagų ir energijos preikis
15 skaidr.
Ištrauka
Organizmas maistą paverčia energijos atsarga, kuria galima bet kada pasinaudoti. Šis sudėtingas procesas prasideda nuo to, kad maistas skrandyje ir žarnyne virškinimo metu yra suskaidomas ir išsiskiria maistingosios medžiagos, tokios kaip gliukozė, riebiosios rūgštys ir amnorūgštys. Jos iš maisto absorbuojamos tiesiai į kraują ir paskirstomos ląstelėms visame kūne. Ląstelės gliukozę ir riebiąsias rūgštis panaudoja kaip kurą sudėtingoje cheminių reakcijų sekoje, reikalingoje energija išgauti.
Turinys
- Svarbus ir maitinimosi dažnis bei maisto kiekio išdėstymas.
- Jeigu valgoma 3 kartus per dieną, pusryčiams turi tekti apie 35 % energetinės vertės, pietums – 40 %, o vakarienei apie 25 % maisto kalorijų kiekio.
- Jei valgoma 5 kartus tai – pusryčiams – 30%, priešpiečiams – 10%, pietums – 30%, pavakariams – 10%, vakarienei – 20%,
- Jei valgoma 6 kartus, tai atitinkamai – 20 %, - 10%, - 30 %, - 10 %, - 20 %, - 10 %.
Reziumė
- Autorius
- ievaaa1998
- Tipas
- Prezentacija
- Dalykas
- Biologija
- Kaina
- €1.15
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Lie 17, 2017
- Publikuotas
- 2017 m.
- Apimtis
- 15 skaidr.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų
Susiję darbai
Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė
Biologija
Paruoštukė
2010 m.
stella
Kryžiažodis. Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme
Biologija
Referatas
etysar
Dažniausiai maistui parduodamos žuvys
Biologija
Referatas
2013 m.
sssandrute
Medžiagų ir energijos apykaita
Biologija
Prezentacija
2010 m.
coldwater
Maisto medžiagos: baltymai
Biologija
Prezentacija
viktorijag
Genetiškai modifikuoto maisto įtaka organizmo funkcionalumui
Biologija
Prezentacija
2017 m.
dominyka7
Maisto tarša gyvsidabriu
Biologija
Tyrimas
2020 m.
dindelinlion