Biotechnologijos ir maisto gamyba

16 skaidr.

Ištrauka

//Tai technologijos, panaudojančios gyvus organizmus arba jų produktus žmonių reikmėms.◦Biotechnologijųpagalba, gyvuosius organizmus, ypač mikroorganizmus, naudojame naudingųjų medžiagų gamybai.

//Sūris gaunamas bakterijoms veikiant pieną.◦Naudojamas pasterizuotas pienas. Kodėl?◦Pasterizuojamame piene žūsta natūraliai esančios bakterijos, vadinasi liks tiktos bakterijos kurių bus įdėta. Tai pieno rūgšties bakterijos, kurios paverčia laktozę pieno rūgštimi.


Turinys

  • ◦Biotechnologijos
  • ◦Mikroorganizmai ir biotechnologija
  • ◦Mikroorganizmų kultūrų auginimas
  • ◦Aseptinis mikroorganizmų auginimo būdas
  • ◦Biotechnologijos ir maisto gamyba
  • ◦Sūrio gamyba
  • ◦Jogurto gamyba
  • ◦Vynas ir alus
  • ◦Kepiniai
  • ◦Sojų padažas
  • ◦Pramoninė antibiotikų gamyba
  • ◦Nuotekų apdorojimas
  • ◦Aktyvusis dumblas

Reziumė

Autorius
gabri
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Biologija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 18, 2017
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
16 skaidr.

Susiję darbai

Maisto medžiagos: baltymai

Biologija Prezentacija viktorijag
Tai su maistu gaunamos natūralios ir sintetinės cheminės medžiagos, aprūpinančios organizmo ląsteles energija. Jos taip pat yra ir žaliava gyvybiniams organizmo procesams bei...