Gamybos organizavimo svarba UAB “Vilniaus duona”
Ištrauka
Šiandieninės rinkos sąlygomis įmonėms būdingos gamybos ypatybės: padidėja jų savarankiškumas ir atsakomybė už veiklos rezultatus. Pagrindinis jų tikslas - dirbti rentabiliai ir pelningai, įsitvirtinti rinkose per gamybos produkcijos pasiūlą ir paklausą. Tai labai priklauso nuo įmonių vadovų bei specialistų, kurie koordinuoja įmonės gamybą.
Uždaroji akcinė bendrovė “Vilniaus duona” įkurta 1882 m. - seniausia Vilniaus mieste, tuometinio Trakų pašto vieškelio kairėje pusėje, buvo įkurta pirmoji stambi duonos kepykla. Tai buvo karinė, mūrinė, garo jėgos pagrindu veikianti kepykla, didžiausia iš XIX a. pabaigoje lietuviškose gubernijose veikusių kepyklų.
Nuo 2002 m. "Vilniaus duona" priklauso Šiaurės ir Baltijos šalių duonos rinkos lyderei Suomijos bendrovei "Vaasan&Vaasan".
Darbo objektas: UAB „Vilniaus duona“
Darbo tikslas:
Suprasti įmonės veiklos specifiką, gamybos proceso esmę, tikslus ir perspektyvas bei žinoti gamybos organizavimo pagrindus, gamybos planavimą ir kontrolės proceso organizavimą.
Darbo uždaviniai:
1. Aprašyti gamybos procesų tipų charakteristiką;
2. Išnagrinėti pagrindinės gamybos organizavimą įmonėje;
3. Išnagrinėti pagalbinės gamybos organizavimą įmonėje;
4. Išsiaiškinti gamybos aprūpinimo ir aptarnavimo organizavimą;
5. Aprašyti kokybės kontrolės organizavimą.
Turinys
- 1 ĮVADAS4
- 2 GAMYBOS PROCESO TIPŲ CHARAKTERISTIKA5
- 2.1 Gamybos proceso esmė5
- 2.2 Gamybos tipas, gamybos fazė5
- 2.3 Gamybos organizavimo principai6
- 2.4 Įmonės įkūrimas, statusas, veiklos pobūdis, pasiekimai7
- 2.5 Pramonės šaka, naudojami ištekliai, darbo jėgos imlumas9
- 3 PAGRINDINĖS GAMYBOS ORGANIZAVIMAS ĮMONĖJE9
- 3.1 Gamybos ciklas9
- 3.2 Procesų ir operacijų aprašymas10
- 3.3 Gamyboje naudojamos žaliavos11
- 3.4 Žaliavų paruošimas14
- 3.5 Technologinis procesas15
- 3.6 Duonos defektai19
- 3.7 Technologinė gamybos teikimo schema21
- 3.8 Operacijų derinimo būdai22
- 3.9 Gamybos ciklo trumpinimo būdai25
- 4 PAGALBINĖS GAMYBOS ORGANIZAVIMAS ĮMONĖJE26
- 4.1 Įrankių ūkio organizavimas26
- 4.2 Technologijos reikšmė30
- 4.3 Naudojami įrenginiai, prietaisai, įrankiai30
- 4.4 Remonto ūkio organizavimas31
- 4.5 Energetikos ūkio organizavimas34
- 5 GAMYBOS APRŪPINIMO IR APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS37
- 5.1 Medžiagų ūkio organizavimas ir valdymas37
- 5.2 Vidaus transporto organizavimas39
- 6 KOKYBĖS KONTROLĖS ORGANIZAVIMAS40
- 6.1 Gamybos kontrolės procesas40
- 6.2 Kontrolės metodų ir formų taikymas41
- 7 IŠVADOS43
- 8 NAUDOTA LITERATŪRA44
Reziumė
- Autorius
- karmis2
- Tipas
- Kursinis darbas
- Dalykas
- Vadyba
- Kaina
- €9.72
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Sau 2, 2014
- Publikuotas
- 2010 m.
- Apimtis
- 43 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų