Praktika: Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

14 psl. / 3126 žod.

Ištrauka

Praktiką atlikau Valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos Kauno maisto ir veterinarinėje tarnyboje, maisto skyriuje.

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba vykdo veiklą šiose srityse:

gyvulių, gyvūnų apsauga nuo užkrečiamų ligų;

gyvulinės kilmės produktų kokybės tikrinimas;

maisto produktus gaminančių įmonių kontrolė.

Šios praktikos tikslas - kompleksiškai pritaikyti teorines žinias įgytas magistrantūros studijų metu atliekant su maisto tvarkymu susijusių įmonių išorinę kontrolę.

Praktikos uždaviniai :

  1. Išanalizuoti ir statistinės analizės metodais įvertinti paskutiniųjų metų gyventojų skundų/nusiskundimų ir įmonių patikrinimų metu nustatytų pažeidimų duomenis.
  2. Susipažinti su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos kokybės sistema diegiama pagal Lietuvos Respublikos standartą LST EN ISO/IEC 17020:2004 „Bendrieji įvairių tipų kontrolės įstaigų veikimo kriterijai“.
  3. Aprašyti atliktą valstybinę kontrolę viename maisto tvarkymo subjekte (remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 882/2004 dėl valstybinės kontrolės, kuri atliekama siekiant užtikrinti, kad būtų įvertinama, ar laikomasi pašarus ir maistą reglamentuojančių teisės aktų, gyvūnų sveikatos ir gerovės taisyklių).
  4. Išanalizuoti, kaip pasirinktoje maisto tvarkymo ar viešojo maitinimo įmonėje diegiamos sveikos mitybos koncepcijos.
  5. Įvertinti su maistu susijusią riziką pasirinktoje maisto tvarkymo ar viešojo maitinimo įmonėje (remiantis literatūros šaltiniais, įvairiais tyrimais).

Turinys

  • 1.KAUNO VMVT MAISTO SKYRIAUS VEIKLA IR PROJEKTAI ……………4
  • 1.1 MAISTO KONTROLĖS INFORMACINĖS SISTEMOS…………………………5
  • 1.2 VALSTYBINĖ NEGYVŪNINIO MAISTO KONTROLĖ 2012 m. - 2013 m…………6
  • 1.3NAUJAS PROJEKTAS:VIEŠOJO MAITINIMO ĮMONIŲ ATITIKTIES HIGIENOS REIKALAVIMAMS VERTINIMAS……………………………………………………7
  • 2. VALSTYBINĖ MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS KOKYBĖS SISTEMA. …8
  • 3. MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PATIKRINIMAS…………………………………9
  • 4. SVEIKOS MITYBOS KONCEPCIJOS KAVINĖJE “ X”…………………………………11
  • 5.SU MAISTU SUSIJUSI RIZIKA MAISTO GAMYBOS ĮMONĖJE “X”………………….11
  • 6. IŠVADOS…………………………………………………………………………………14

Reziumė

Autorius
soon22
Tipas
Praktikos ataskaita
Dalykas
Medicina
Kaina
€3.24
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 1, 2015
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
14 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
Viskas gerai.
Patvirtintas užsakymas
Darbas geras
Patvirtintas užsakymas
puiki praktikos ataskaita.

Susiję darbai

Vaistų ir maisto tarpusavio sąveikos

Medicina Prezentacija riva28
Asmenys, vartojantys vaistus yra informuojami apie jų tarpusavio sąveikas (sąveika vaistas – vaistas). Medikamentų sąveika su maistu yra nutylima, pacientas šia tema gauna...

Aprūpinimo maistu praktikos ataskaita

Medicina Prezentacija 2019 m. aur.joksiene
Esminis veiksnys išvengti ligų ir atkurti sveikatą yra tinkamas maitinimasis. Visi asmenys: ir sveikieji ir sergantieji suaugusieji, pagyvenusieji bei vyresnio amžiaus – turi...

Aprūpinimo maisto praktikos ataskaita.

Medicina Praktikos ataskaita 2019 m. aur.joksiene
Atlikdama praktiką Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose pasiekiau pagrindinį praktikos tikslą, t.y. ugdyti dietistų gebėjimus atsakingai vykdyti pacientų/klientų maitinimosi priežiūrą, ir efektyviai užtikrinti...