Vyno gamybos mikrobiologinė reikšmė

10 psl. / 1000 žod.

Ištrauka

Nepageidaujami mikroorganizmai dažniausia susikaupia vyno talpose. Reguliarus jų plovimas padeda sunaikinti nepageidaujamą mikroflorą ir pagerinti produkcijos kokybę. Talpų plovimo kokybė įvertinama išoriškai apžiūrint, pagal plaunamo vandens skaidrumą ir spalvą, taip pat patikrinti šį vandenį mikroskopiškai. Apžiūrint išoriškai dėmesys kreipiamas į pašalinius kvapus ir mechaninį užterštumą. Didžiausias dėmesys skiriamas toms vietoms iš kurių sunku pašalinti nešvarumus ir mikroorganizmus.Paskutinis vanduo kuriuo buvo plautos talpos turi būti bespalvis ir bekvapis.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • Vyno gamybos mikrobiologinės kontrolės schema4
  • Putojančio vyno gamybos mikrobiologinės kontrolės schema6
  • Žaliavų, medžiagų bei gatavos produkcijos kontrolė8
  • VYNO GAMYBOS TALPŲ, ĮRENGIMŲ KONTROLĖ9
  • FIZIKOCHEMINĖS KONTROOLĖS SCHEMA10

Reziumė

Autorius
svajūnė
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 21, 2016
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Alaus gamyba: virimo cecho skaičiavimai

Chemija Kursinis darbas 2017 m. IevaAnd
Semestro projekto užduotis: apskaičiuoti tamsaus lagerio ir pusšviesio elio žaliavas virimams, bei technologinius virimo cecho įrenginius pagal pateiktus parametrus.