Vyno gamybos mikrobiologinė reikšmė
10 psl. / 1000 žod.
Ištrauka
Nepageidaujami mikroorganizmai dažniausia susikaupia vyno talpose. Reguliarus jų plovimas padeda sunaikinti nepageidaujamą mikroflorą ir pagerinti produkcijos kokybę. Talpų plovimo kokybė įvertinama išoriškai apžiūrint, pagal plaunamo vandens skaidrumą ir spalvą, taip pat patikrinti šį vandenį mikroskopiškai. Apžiūrint išoriškai dėmesys kreipiamas į pašalinius kvapus ir mechaninį užterštumą. Didžiausias dėmesys skiriamas toms vietoms iš kurių sunku pašalinti nešvarumus ir mikroorganizmus.Paskutinis vanduo kuriuo buvo plautos talpos turi būti bespalvis ir bekvapis.
Turinys
- ĮVADAS3
- Vyno gamybos mikrobiologinės kontrolės schema4
- Putojančio vyno gamybos mikrobiologinės kontrolės schema6
- Žaliavų, medžiagų bei gatavos produkcijos kontrolė8
- VYNO GAMYBOS TALPŲ, ĮRENGIMŲ KONTROLĖ9
- FIZIKOCHEMINĖS KONTROOLĖS SCHEMA10
Reziumė
- Autorius
- svajūnė
- Tipas
- Laboratorinis darbas
- Dalykas
- Chemija
- Kaina
- €1.93
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Kov 21, 2016
- Publikuotas
- 2012 m.
- Apimtis
- 10 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų
Susiję darbai
Pektinazių ir α-amilazių, naudojamų vynų gamyboje, optimalių kiekių nustatymas
Chemija
Diplominis darbas
2007 m.
vaivai
Lipidai, jų klasifikacija, cheminė prigimtis ir biologinė reikšmė
Chemija
Konspektas
2009 m.
mapinaite
Įvairių dėmių valymas iš lino ir medvilnės naudojant skirtingus muilus ir pelenus. Muilo gamyba iš rapsų aliejaus, natrio šarmo ir pelenų.
Chemija
Tyrimas
2014 m.
meduoliz
Gamybinė technologinė praktika UAB ,,Thermo Fisher Scientific Baltics‘‘
Chemija
Praktikos ataskaita
2015 m.
soonca
Nevandeniniai tirpikliai parenteralinių vaistų gamyboje
Chemija
Referatas
2015 m.
maxile
Aktyvus žuvies pakavimas eteriniais aliejais, įvertinant mikrobiologinius ir fizikinius - cheminius sudėties pasikeitimus
Chemija
Tyrimas
2017 m.
lauritute2
Alaus gamyba: virimo cecho skaičiavimai
Chemija
Kursinis darbas
2017 m.
IevaAnd