Veiksniai, sąlygojantys mėsos kokybę
Ištrauka
Temos aktualumas. Žmogaus organizmas turi gauti apie daug įvairiausių maisto medžiagų: baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralinių medžiagų, vitaminų. Nei vienas maisto produktas neturi visų maisto medžiagų reikiamo kiekio. Žmogus turi žinoti, kokius maisto produktus ir kokiais kiekiais reikia valgyti, norint patenkinti organizmo poreikius. Mėsa priklauso vienai iš pagrindinių maisto produktų grupei. Mėsa žmogui yra paprasčiausias ir lengviausias organizmo priimamas būdas gauti esminių maisto medžiagų). Mėsos maistingumas, energetinė vertė ir kai kurios juslinės savybės priklauso nuo raumenų, tarpraumeninių riebalų ir jungiamojo audinio santykio bei šių audinių cheminės sudėties, t.y. baltymų, tarpraumeninių riebalų, angliavandenių, ekstrahuojamų medžiagų, mikro- ir makroelementų kiekio joje.
Darbo objektas – mėsa.
Darbo tikslas – išanalizuoti veiksnius įtakojančius mėsos kokybę.
Darbo uždaviniai:
- Išsiaiškinti mėsos mėsos kokybės veiksnius.
- Išanalizuoti mėsos kokybės rodiklius.
- Išanalizuoti mėsos kokybės užtikrinimo aspektus
Turinys
- ĮVADAS3
- MĖSA3
- 1.MĖSOS KOKYBĖ5
- 2.MĖSOS KOKYBĖS RODIKLIAI6
- 2.1.MĖSOS JULINĖS SAVYBĖS8
- 2.2.MITYBINĖS VERTĖS KOKYBINIAI RODIKLIAI10
- 2.3.TECHNOLOGINIAI KOKYBINIAI RODIKLIAI12
- 2.4.HIGIENINIAI KOKYBĖS RODIKLIAI15
- 3.KOKYBĖS UŽTIKRINIMAS18
- 5.IŠVADOS22
- 6.NAUDOTA LITERATŪRA23
Reziumė
- Autorius
- sssandrute
- Tipas
- Kursinis darbas
- Dalykas
- Biologija
- Kaina
- €7.32
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Bal 30, 2015
- Publikuotas
- 2012 m.
- Apimtis
- 23 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų