Veiksniai, sąlygojantys mėsos kokybę

23 psl. / 4447 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas. Žmogaus organizmas turi gauti apie daug įvairiausių maisto medžiagų: baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralinių medžiagų, vitaminų. Nei vienas maisto produktas neturi visų maisto medžiagų reikiamo kiekio. Žmogus turi žinoti, kokius maisto produktus ir kokiais kiekiais reikia valgyti, norint patenkinti organizmo poreikius. Mėsa priklauso vienai iš pagrindinių maisto produktų grupei. Mėsa žmogui yra paprasčiausias ir lengviausias organizmo priimamas būdas gauti esminių maisto medžiagų). Mėsos maistingumas, energetinė vertė ir kai kurios juslinės savybės priklauso nuo raumenų, tarpraumeninių riebalų ir jungiamojo audinio santykio bei šių audinių cheminės sudėties, t.y. baltymų, tarpraumeninių riebalų, angliavandenių, ekstrahuojamų medžiagų, mikro- ir makroelementų kiekio joje.

Darbo objektas – mėsa.

Darbo tikslas – išanalizuoti veiksnius įtakojančius mėsos kokybę.

Darbo uždaviniai:

  1. Išsiaiškinti mėsos mėsos kokybės veiksnius.
  2. Išanalizuoti mėsos kokybės rodiklius.
  3. Išanalizuoti mėsos kokybės užtikrinimo aspektus

Turinys

  • ĮVADAS3
  • MĖSA3
  • 1.MĖSOS KOKYBĖ5
  • 2.MĖSOS KOKYBĖS RODIKLIAI6
  • 2.1.MĖSOS JULINĖS SAVYBĖS8
  • 2.2.MITYBINĖS VERTĖS KOKYBINIAI RODIKLIAI10
  • 2.3.TECHNOLOGINIAI KOKYBINIAI RODIKLIAI12
  • 2.4.HIGIENINIAI KOKYBĖS RODIKLIAI15
  • 3.KOKYBĖS UŽTIKRINIMAS18
  • 5.IŠVADOS22
  • 6.NAUDOTA LITERATŪRA23

Reziumė

Autorius
sssandrute
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Biologija
Kaina
€7.32
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 30, 2015
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
23 psl.

Susiję darbai

Mikroorganizmų veikla dirvožemyje

Biologija Referatas 2012 m. lauraka
Mus supančioje aplinkoje labai daug mikroorganizmų, tačiau jų be specialių prietaisų negalime pamatyti. Mikroorganizmų gausu ore, dirvožemyje, vandenyje, gyvūnuose, augaluose ir ant jų....

Virškinimas ir mityba

Biologija Referatas 2010 m. skye101
Gyvūnai, tarp jų ir žmonės, yra heterotrofai ir minta įvairiu gatavu maistu. Žmonių, kitaip nei kai kurių gyvūnų, virškinamasis traktas yra visiškai išsivystęs,...

Mirkobiologija kosmetikoje

Biologija Prezentacija 2014 m. simonanana
Ypač svarbu teisingai prižiūrėti veido odą, kuri veikiama saulės, aplinkos užterštumo, radiacijos, nesugeba savęs apsaugoti natūraliai ir normaliai funkcionuoti. Tam trukdo mūsų gyvenimo...

Ląstelių tyrimas optiniu mikroskopu

Biologija Tyrimas 2017 m. rožė255
Biologijos praktikos darbas "Ląstelių tyrimas optiniu mikroskopu". Tiriamos burnos epitelio, svogūno epidermio, elodėjos lapų ląstelės.

Mikroskopiniai grybai biotechnologijoje

Biologija Referatas 2017 m. sanna
Šiuolaikinė baltoji (pramoninė) biotechnologija naudoja gyvas ląsteles ir fermentus sintezei produktų, kurie yra biologiškai skaidomi, jų gamyba naudoja mažiau energijos ir lemia mažesnį...