Mikrobiologiniai procesai augalinių riebalų gamyboje
Ištrauka
Augalinis aliejus tai riebalai išgauti iš įvairių augalų. Jie yra vieni iš pagrindinių organinių medžiagų, įeinančių į visų žmogaus organizmo ląstelių sudėtį. Riebalai gamina didelę dalį energijos. Augaliniams riebalams priskiriama aliejus, margarinas, majonezas.
Aliejus gaminamas iš augalinės riebalingos žaliavos presavimo ar ekstrahavimo būdais. Žaliavoje, be trigliceridų, esti nedideli kiekiai ir kitų organinių medžiagų, pvz., laisvųjų riebalų rūgčių, riebaluose tirpių vitaminų, karotinoidų ir chlorofilo, fosfatidų, angliavandenių, baltymų ir kitų azotinių junginių. Rafinuojant iš aliejaus pašalinamos nereikalingos medžiagos, suteikiančios aliejui pašalinį skonį ir kvapą.
Augalinėje žaliavoje riebalų yra skirtingai. Jei daugumoje šviežių vaisių ir daržovių riebalų beveik nėra, išskyrus alyvuogių ir avokado minkštimą tai sėmenys turi daug riebalų.Ypač daug riebalų turi riešutai (iki 70%).
Reziumė
- Autorius
- loreta11
- Tipas
- Konspektas
- Dalykas
- Biologija
- Kaina
- €1.67
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Sau 27, 2015
- Publikuotas
- "Informacijos neturime"
- Apimtis
- 4 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų