Temperatūros įtaka mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas
Ištrauka
1. Fermentacija- energiją išskiriantis maistinių medžiagų (pvz., gliukozės) anaerobinis fermentinis skilimas.
2. Tikslas: Nustatyti temperatūros itaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui.
3. Hipotezė: Temperatūra daro itaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui.
- Priemonės: Miltai, mielės, vanduo, cukrus, stiklinės.
5. Darbo eiga:
1) 25g. mielių ištirpiname šiltame vandenyje, gauname tirštą masę.
2) 2 šaukštus miltų sumaišome su vandenių ir 1 arbat. šauksteliu cukraus, gauname tirštą masę.
3) Mielių ir miltų tešlas sumaišome.
4) Padalijame tešlą į 4 lygias dalis ir įdedame į vienodo dydžio stiklines.
Su liniuote išmatuojame tešlos aukštį.
5) Laikome skirtingomis sąlygomis: šaldytuve, lauke, kambaryje, ant krosnies.
Kas 5 minutes matuojame aukštį.
Reziumė
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Lie 16, 2015
- Publikuotas
- "Informacijos neturime"
- Apimtis
- 4 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų