Temperatūros įtaka mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas

4 psl. / 304 žod.

Ištrauka

1. Fermentacija- energiją išskiriantis maistinių medžiagų (pvz., gliukozės) anaerobinis fermentinis skilimas.

2. Tikslas: Nustatyti temperatūros itaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui.

3. Hipotezė: Temperatūra daro itaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui.

  1. Priemonės: Miltai, mielės, vanduo, cukrus, stiklinės.

5. Darbo eiga:

1) 25g. mielių ištirpiname šiltame vandenyje, gauname tirštą masę.

2) 2 šaukštus miltų sumaišome su vandenių ir 1 arbat. šauksteliu cukraus, gauname tirštą masę.

3) Mielių ir miltų tešlas sumaišome.

4) Padalijame tešlą į 4 lygias dalis ir įdedame į vienodo dydžio stiklines.

Su liniuote išmatuojame tešlos aukštį.

5) Laikome skirtingomis sąlygomis: šaldytuve, lauke, kambaryje, ant krosnies.

Kas 5 minutes matuojame aukštį.


Reziumė

Autorius
spring17
Tipas
Tyrimas
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.55
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 16, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Sieros rūgšties tirpalo savybių tyrimas

Chemija Prezentacija vikce
TikslasDarbo priemonės ir medžiagosReakcijos su metalaisReakcijos su metalų oksidaisReakcijos su tirpiais hidroksidais (šarmais)Reakcijos su netirpiais hidroksidaisišvados

Termochrominių kompleksų sintezė ir jų fazinio virsmo tyrimas

Chemija Tyrimas oggiuxx
Teorija: Termochrominės medžiagos keičia spalvą kaitinant ar šaldant. Tokių medžiagų pavyzdžiai yra bis(dietilamonio)tetrachlorokupratas(II), [(C2H5)2-NH2]2CuCl4, ir bis(dietilamonio)tetrachloronikeliatas (II), [(C2H5)2-NH2]2NiCl4. Kaitinant vario kompleksą, jis pakeičia...

ADH pradinio reakcijos greičio priklausomybės

Chemija Laboratorinis darbas 2020 m. UgneLi
Universitetinio lygio biochemijos laboratorinis darbas tema: alkoholdehidrogenazės (ADH) iš mielių pradinio reakcijos greičio (vo) priklausomybės nuo terpės pH, nuo fermento ir substratų koncentracijų...