Biologiškai aktyvios medžiagos bulvėse
12 skaidr.
Ištrauka
Biologiškai aktyvūs junginiai - tai junginiai, kurių maisto produktuose ar žaliavose yra maži kiekiai, tačiau jie pasižymi ypač vertingomis maistinėmis ar farmakologinėmis savybėmis. Jau kelis dešimtmečius tiriamas šių junginių poveikis žmonių sveikatai.
Bulvės yra vienos pagrindinių produktų vartojamų visame pasaulyje. Jos yra labai maistingos ir laikomos funkciniu maistu, kuris, be savo pagrindinių mitybos funkcijų, taip pat turi biologiškai aktyvių medžiagų, teigiamai veikiančių sveikatą ir mažinančių degeneracines, lėtines ligas (Machado ir Toledo, 2004).
Reziumė
- Autorius
- just0
- Tipas
- Prezentacija
- Dalykas
- Maisto technologija
- Kaina
- €1.15
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Sau 12, 2021
- Publikuotas
- 2020 m.
- Apimtis
- 12 skaidr.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų
Susiję darbai
Surimi gaminių gamybos technologija, įvertinant kmynų eterinio aliejaus panaudojimo galimybes aktyvioje pakuotėje
Maisto technologija
Diplominis darbas
2017 m.
lauritute2
Bulvių patiekalai
Maisto technologija
Prezentacija
2019 m.
blueblue
Lietuvos rinkoje esančių bulvių traškučių kokybės tyrimas
Maisto technologija
Diplominis darbas
2020 m.
just0