Vitaminai ir mineralinės medžiagos meduje
Ištrauka
Medus - saldus, tirštas, persotintas cukraus tirpalas, bičių pagamintas iš nektaro ir saldžiųjų išskyrų, naudojamas savo lervų maitinimui ir kaip maisto atsarga žiemai.
Ryšys tarp bitės ir žmogaus užsimezgė dar akmens amžiuje. Pirmieji rašytiniai šaltiniai apie medų (2100 – 2000 m. pr. Kr.) aptikti šumerų tekstuose. Tuo metu vyras, norėdamas pasiekti medų, buvo pasiryžęs rizikuoti savo gyvybe.
Darbo tikslas – nustatyti žalingųjų mikroelementų – Pb (švino), Cd (kadmio), Cu (vario), Zn (cinko), kurių perteklius gali kelti toksiškumo pavojų, kitų biologiškai būtinų – Sr (stroncio), Rb (rubidžio), Ba (bario) ir retųjų elementų – Ce (cerio), La (lantano), U (urano) kiekį lietuviškame meduje.
Turinys
- Medaus sudėtis
- Tyrimas I, Mikroelementai lietuviškame meduje
- Tyrimas II, Mineralinių medžiagų kiekio nustatymas
- Tyrimas III, Mineralinių medžiagų kiekio nustatymas
- Mineralinės medžiagos meduje
- Kiti mikroelementai meduje
- Mikroelementai ir medus
- Tyrimas IV, Vitamino A kiekio nustatymas
- Naudojami metodai nustatyti kitiems vitaminams
- Vitaminai meduje
- Išvados
- Literatūros sąrašas
Reziumė
- Autorius
- eglebegle
- Tipas
- Prezentacija
- Dalykas
- Biologija
- Kaina
- €1.15
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Sau 15, 2020
- Publikuotas
- 2016 m.
- Apimtis
- 26 skaidr.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų