Medžiagų apykaita
2 psl. / 513 žod.
Ištrauka
Baltymai:
• Sudaryti iš 20 aminorūgščių (pakeičiamosios + nepakeičiamosios (kepenyse) • Augalinės (ankštiniai) ir gyvulinės kilmės aminorūgštys • Baltymai gamina antikūnius • Baltymas hemoglobimas aprūpina deguonimi, sukelia krešėjimą
Vitaminai: Neturinti kalorijų maisto dalis, bet svarbi. (mg) 1. Tirpstantys riebaluose (A, D, E, K) 2. Tirpstantys vandenyje (B, C, P, PP)
• Su maistu negaunant – hipovitaminozė • Trūkstant vieno – avitaminozė • Per daug - hipervitaminozė
Turinys
- Medžiagų apykaita
- Maisto medžiagos
- Mineralinės medžiagos ir vitaminai
- Virškinimas
- Virškinimo organų sandara
- Virškinimas burnoje
- Virškinimas skrandyje
- Virškinimas žarnyne
- Dvylikapirštė ir storoji žarna
Reziumė
- Autorius
- paperplane
- Tipas
- Konspektas
- Dalykas
- Biologija
- Kaina
- €1.67
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Vas 19, 2019
- Publikuotas
- 2016 m.
- Apimtis
- 2 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų
Susiję darbai
Nuodingas medžiagas produkuojantys dumbliai
Biologija
Prezentacija
2008 m.
suodziai
Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė
Biologija
Paruoštukė
2010 m.
stella
Medžiagų ir energijos apykaita
Biologija
Prezentacija
2010 m.
coldwater
Baltymų anabolizmo ir katabolizmo sutrikimų priežastys. Tarpiniai ir galutiniai baltymų apykaitos sutrikimų padariniai
Biologija
Prezentacija
daninagl
Maisto medžiagos: baltymai
Biologija
Prezentacija
viktorijag
Pesticidai – medžiagos, skirtos kovai su nepageidaujamais organizmais
Biologija
Prezentacija
2015 m.
rūta.b
Bakteriostatinės, bakteriolizinės ir bakteriocidinės medžiagos: jų poveikis, įvairovė ir taikymas
Biologija
Prezentacija
rcoon