Surimi gaminių gamybos technologija

47 psl. / 7337 žod.

Ištrauka

I. Bendra įmonės charakteristika

   „Vičiūnų“ įmonių grupė yra viena didžiausių ir ekonomiškai stipriausių Europoje krabų lazdelių ir kitų produktų iš surimio ir žuvies gamintoja, įkurta 1991 metais Kaune. Įmonės misija - „ Kokybiškas maistas visai šeimai bet kuriame pasaulio krašte“ ir išvystyta vizija – „ Tapti pasauliniu maisto pramonės prekiniu ženklu“ vaizduoja jos sėkmę rinkoje bei „VIČI“ ženklo pripažinimą. Šiuo metu grupę sudaro 80 įmonių 17 pasaulio šalių, kuriose dirba 8000 žmonių, o produkciją gamina 13 grupės fabrikų. Atvėsintus ir šaldytus maisto produktus „Vičiūnų“ įmonių grupė gamina jai priklausančiose šiose gamyklose:

  • Plungėje (Lietuva) – UAB „Plungės kooperatinė prekyba“ – (PKP);
  • Plungėje (Lietuva) – UAB „Vičiūnai ir partneriai“ – (VIP);
  • Plungėje (Lietuva) – UAB „Baltic food partners“ – (BFP);
  • Plungėje (Lietuva) – UAB „Plungės duona“;
  • Plungėje (Lietuva) – UAB „Orka foods“;
  • Kaune (Lietuva) – UAB „Baltic fish export“;
  • Taline (Estija) – AS „Paljassaare Kalatoostus“;
  • Sovetske (Rusija) – OOO „Vichiunai RUS“;
  • Santandere (Ispanija) – S.L.U. „Sistemos Britor“.

   Produkcijos asortimentą sudaro: žuvies ir žuvies produktų gamyba, t.y. sūdytos, marinuotos, rūkytos lašišos, šaldytos lašišos porcijos (VIP), sūdyta, marinuota, rūkyta žuvis, silkės, surimi produktai užpiluose ir aliejuje, jūrų gėrybės užpiluose ir aliejuje, salotos, padažai (BFP), maisto produktų iš surimio: krabų lazdelės, krabų mėsa, baitai, čanksai, krabų žnyplės gamyba ir prekyba (PKP), krabų mėsa, makaronai, surimio krevetės, krabų žnyplės, krabų dešra, žuvų piršteliai, žuvų kepsneliai (OOO „Vichiunai RUS“) ir daugybė kitų gaminių.

   Per  metus įmonė vartotojams pagamina net 158 tūkst. tonų maisto produktų, kurių didžioji dalis yra eksportuojama, o tai sudaro 85% visos parduodamos produkcijos. Eksportas vykdomas į penkis regionus: Baltijos, Vakarų ir Vidurio Europos, Skandinavijos bei Rytų Europos ir Azijos. Logistika ir gaminių pervežimu užsiima: UAB „Vičiūnai“, OOO "FROST LOGISTICS" , OOO „UKRLOGISTIKA“.

III.III Įmonėje gaminamų atšaldytų surimi dešrų gamybos technologija

Surimi dešrų iš krabų lazdelių gamybos, suklijuotų su karagenino ir krakmolo suspensija, receptūra ir technologija

   Surimi dešros gaminamos pagal įvairių variacijų receptūras, kurios apsprendžia dešrų skonį, tekstūros savybes. Dešrų receptūros nurodytos skyriuje „PRIEDAI“ priede Nr. 2.

Ne ką mažiau svarbi ir pačių dešrų gamybos technologija, kuri lemia gatavo produkto kokybę bei išvaizdą. Surimi dešrų gamybos technologiją galima suskirstyti į 2 stambius etapus:

  • I - sis - krabų lazdelių gamybos technologinį procesą (X lentelė);
  • II- sis - krabų lazdelių formavimo į surimi dešras technologinį procesą.

Turinys

  • Turinys
  • I. Bendra įmonės charakteristika3
  • I.I Įmonės apibūdinimas5
  • II. Įmonės vietos planas ir žymėjimas6
  • III. Krabų skonio surimi produktų perdirbimo analizė7
  • III.III Produkcijos asortimentas ir apimtis8
  • III.II Žaliavų gavimas, sandėliavimas, priėmimo į gamyba tvarka9
  • IIII.III Naudojamų žaliavų, medžiagų ir priedų kokybinė charakteristika9
  • III.IIII Įmonėje gaminamų atšaldytų surimi dešrų gamybos technologija17
  • IV. Darbuotojų darbo rėžimimas26
  • V. Produkcijos kontrolė26
  • VI. Įmonėje veikianti higienos  sanitarijos programa28
  • VI.I Darbuotojų higienos reikalavimai28
  • VI.II Bendrieji patalpų valymo, plovimo ir dezinfekavimo principai31
  • VII. Darbo ir gamtos sauga35
  • VIII. Priedai36

Reziumė

Autorius
lauritute2
Tipas
Praktikos ataskaita
Dalykas
Chemija
Kaina
€4.50
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 26, 2018
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
47 psl.

Susiję darbai

Kosmetikos gaminių sudėtis

Chemija Prezentacija ziviliukas21
Vanduo (sudaro 60-90% gaminio)Augaliniai aliejaiGyvuliniai riebalaiGyvulinės kilmės vaškaiAugaliniai vaškaiSintetiniai aliejai ir vaškai.

Muilo gaminimas ir jo savybių tyrimas

Chemija Prezentacija 2015 m. meduoliz
Šiomis skaidrėmis pristačiau savo tyrimą vertinimo komisijai vienuoliktoje klasėje ir gavau 10. Tai nėra pilnas darbas, o tik jo pristatymas, bet viskas aiškiai...

Cukraus gamybos technologija

Chemija Prezentacija svajūnė
Cukrus (sacharozė – C12H22O11) maistui gali būti naudojamas grynas arba kaip žaliava konditerijos, vaisių, daržovių, duonos gaminių technologijos procesuose. Pagrindinė žaliava yra cukriniai...

Netradiciniai stiklo gaminiai

Chemija Prezentacija 2017 m. viltekuz
Buvo įvertintas 10, informacija surinkta iš daug šaltinių. Visa informacija patikrinta Chemijos mokytojo