Surimi gaminių gamybos technologija
Ištrauka
I. Bendra įmonės charakteristika
„Vičiūnų“ įmonių grupė yra viena didžiausių ir ekonomiškai stipriausių Europoje krabų lazdelių ir kitų produktų iš surimio ir žuvies gamintoja, įkurta 1991 metais Kaune. Įmonės misija - „ Kokybiškas maistas visai šeimai bet kuriame pasaulio krašte“ ir išvystyta vizija – „ Tapti pasauliniu maisto pramonės prekiniu ženklu“ vaizduoja jos sėkmę rinkoje bei „VIČI“ ženklo pripažinimą. Šiuo metu grupę sudaro 80 įmonių 17 pasaulio šalių, kuriose dirba 8000 žmonių, o produkciją gamina 13 grupės fabrikų. Atvėsintus ir šaldytus maisto produktus „Vičiūnų“ įmonių grupė gamina jai priklausančiose šiose gamyklose:
- Plungėje (Lietuva) – UAB „Plungės kooperatinė prekyba“ – (PKP);
- Plungėje (Lietuva) – UAB „Vičiūnai ir partneriai“ – (VIP);
- Plungėje (Lietuva) – UAB „Baltic food partners“ – (BFP);
- Plungėje (Lietuva) – UAB „Plungės duona“;
- Plungėje (Lietuva) – UAB „Orka foods“;
- Kaune (Lietuva) – UAB „Baltic fish export“;
- Taline (Estija) – AS „Paljassaare Kalatoostus“;
- Sovetske (Rusija) – OOO „Vichiunai RUS“;
- Santandere (Ispanija) – S.L.U. „Sistemos Britor“.
Produkcijos asortimentą sudaro: žuvies ir žuvies produktų gamyba, t.y. sūdytos, marinuotos, rūkytos lašišos, šaldytos lašišos porcijos (VIP), sūdyta, marinuota, rūkyta žuvis, silkės, surimi produktai užpiluose ir aliejuje, jūrų gėrybės užpiluose ir aliejuje, salotos, padažai (BFP), maisto produktų iš surimio: krabų lazdelės, krabų mėsa, baitai, čanksai, krabų žnyplės gamyba ir prekyba (PKP), krabų mėsa, makaronai, surimio krevetės, krabų žnyplės, krabų dešra, žuvų piršteliai, žuvų kepsneliai (OOO „Vichiunai RUS“) ir daugybė kitų gaminių.
Per metus įmonė vartotojams pagamina net 158 tūkst. tonų maisto produktų, kurių didžioji dalis yra eksportuojama, o tai sudaro 85% visos parduodamos produkcijos. Eksportas vykdomas į penkis regionus: Baltijos, Vakarų ir Vidurio Europos, Skandinavijos bei Rytų Europos ir Azijos. Logistika ir gaminių pervežimu užsiima: UAB „Vičiūnai“, OOO "FROST LOGISTICS" , OOO „UKRLOGISTIKA“.
III.III Įmonėje gaminamų atšaldytų surimi dešrų gamybos technologija
Surimi dešrų iš krabų lazdelių gamybos, suklijuotų su karagenino ir krakmolo suspensija, receptūra ir technologija
Surimi dešros gaminamos pagal įvairių variacijų receptūras, kurios apsprendžia dešrų skonį, tekstūros savybes. Dešrų receptūros nurodytos skyriuje „PRIEDAI“ priede Nr. 2.
Ne ką mažiau svarbi ir pačių dešrų gamybos technologija, kuri lemia gatavo produkto kokybę bei išvaizdą. Surimi dešrų gamybos technologiją galima suskirstyti į 2 stambius etapus:
- I - sis - krabų lazdelių gamybos technologinį procesą (X lentelė);
- II- sis - krabų lazdelių formavimo į surimi dešras technologinį procesą.
Turinys
- Turinys
- I. Bendra įmonės charakteristika3
- I.I Įmonės apibūdinimas5
- II. Įmonės vietos planas ir žymėjimas6
- III. Krabų skonio surimi produktų perdirbimo analizė7
- III.III Produkcijos asortimentas ir apimtis8
- III.II Žaliavų gavimas, sandėliavimas, priėmimo į gamyba tvarka9
- IIII.III Naudojamų žaliavų, medžiagų ir priedų kokybinė charakteristika9
- III.IIII Įmonėje gaminamų atšaldytų surimi dešrų gamybos technologija17
- IV. Darbuotojų darbo rėžimimas26
- V. Produkcijos kontrolė26
- VI. Įmonėje veikianti higienos sanitarijos programa28
- VI.I Darbuotojų higienos reikalavimai28
- VI.II Bendrieji patalpų valymo, plovimo ir dezinfekavimo principai31
- VII. Darbo ir gamtos sauga35
- VIII. Priedai36
Reziumė
- Autorius
- lauritute2
- Tipas
- Praktikos ataskaita
- Dalykas
- Chemija
- Kaina
- €4.50
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Rgp 26, 2018
- Publikuotas
- 2017 m.
- Apimtis
- 47 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų