Prekybos įranga

46 psl. / 12000 žod.

Ištrauka

Prekybos įmonės labai plačiai naudoja įvairią įrangą, skirtą maisto produktų ruošimui: kepa duoną, pyragus, tortus, gamina įvairias salotas, apdoroja šviežias daržoves, mala mėsą, gamina įvairius mėsos pusfabrikačius, daro iš faršo dešreles ir kt. Supermarketuose įrengiamos greito maitinimo kavinukės (skyreliai), kuriose parduotuvės personalas klientams ruošia ir pateikia maisto patiekalus. Vadinasi, yra naudojama virtuvės ir konditerijos cechų įranga. Prekybinėje salėje prekės išdėstomos lentynose, vitrinose, įvairiuose stenduose bei stovuose, kurie pritaikomi prie parduotuvės interjero, yra estetiški, patogūs ir saugūs naudotis pirkėjams.

Kuriant naujas prekybos įmones, rekonstruojant senąsias, jose įrengiama šiuolaikiška technologinė įranga, kuri yra modernaus dizaino, ekonomiška, saugi, lengvai eksploatuojama. Tokius gaminius siūlo įvairių šalių technologinę įrangą gaminančios įmonės. Mūsų šalyje prekybine įranga prekiauja daug įvairių firmų. Galima būtų paminėti: MBR (parduoda šaldymo įrangą, konvencines kepimo krosnis, tešlos ruošimo mašinas, miltų apdorojimo mašinas, mėsos apdorojimo mašinas, įvairius maisto ir pramoninių prekių parduotuvių baldus), Baltic Master (šaldymo įrangą, maisto prekių ir prekybos centrų prekybos įrangą, mėsos ruošimo, konditerijos įrangą), Rolvika (šaldymo įrangą, konvencines kepimo krosnis), ES System (įvairias šaldymo vitrinas), UVS (kasos aparatus), Resvilė (konvencines kepimo krosnis, rūkymo spintas, šaldymo įrangą, daržovių apdorojimo mašinas, pjaustykles, mėsos apdorojimo mašinas, kavos virimo aparatus), Šaltoji banga (šaldymo įrangą) ir kt. Jų gaminiai atitinka visus sanitarinius ir higieninius reikalavimus.

Prekybos įmonės turi plačią įrangos pasirinkimo galimybę, atsižvelgiant į kainas, dizainą, techninę priežiūrą, kt. Įsigijusios tokius įrengimus, prekybos įmonės sukuria geras darbo sąlygas šią įrangą aptarnaujantiems darbuotojams, kelia jų darbo našumą, užtikrina gaminamų produktų šviežumą, kokybę ir įvairovę.


Turinys

  • Gamybinę įrangą galima skirstyti pagal apdorojamų produktų rūšį:
  • 1. Daržovių apdorojimo mašinos ir įrengimai:
  • a) rūšiavimo;
  • b) plovimo;
  • c) valymo;
  • d) pjaustymo;
  • e) trynimo.
  • 2. Mėsos ir žuvies apdorojimo mašinos ir įrengimai:
  • a) mėsos malimo;
  • b) faršo maišymo;
  • c) mėsos purenimo;
  • d) kotletų formavimo;
  • e) žuvies žvynų skutimo.
  • 3. Miltų apdorojimo, tešlos ir kremų ruošimo mašinos ir įrengimai:
  • a) miltų sijojimo;
  • b) tešlos maišymo;
  • c) tešlos kočiojimo;
  • d) plakimo.
  • 4. Duonos ir gastronominių produktų pjaustymo mašinos.
  • 5. Indų plovimo mašinos.

Reziumė

Autorius
panelea
Tipas
Konspektas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€3.29
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 31, 2016
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
46 psl.

Susiję darbai

Knygų prekybos įstaigų tyrimas

Vadyba Referatas s1311891
Bendroji informacija apie knygų prekybos įstaigą: įmonės pavadinimas, adresą, savininkas, įkūrimo laikas, informacija apie pelną ir pajamas. Santykiai su knygų verslo (franšizė,...

AB ,,LINAS AGRO GROUP‘‘ prekybos įmonės analizė

Vadyba Referatas 2017 m. studentė17
Prekybos pagrindų dalyko savarankiškas darbas. Darbe išsamiai pateikiama informacija apie AB "Linas Agro" prekybos įmonę, analizuojama įmonės veikla, pasiekimai, ateities perspektyvos. Informacija susisteminta...