Būsimos kavinės (įmonės) veiklos planas - projektas
Ištrauka
Temos aktualumas. Lietuvoje labai sparčiai vystosi smulkių ir vidutinių įmonių verslas. Besikuriančios įmonės dažnai neranda vietos rinkoje, turi mažai informacijos apie rinką, galimus partnerius. Taip pat dažnai jos neturi pakankamai lėšų ir žinių savo verslui sėkmingai plėtoti. Naujai besikuriančių įmonių lėšos apyvartai ir investicijoms yra menkos, jos neturi patalpų, o dėl lėšų trūkumo negali paimti paskolos iš banko. Vienas iš svarbiausių etapų, pradedant savo viešojo maitinimo verslą ar norint išplėsti veiklą, yra verslo plano sudarymas apie būsimo verslo organizavimą ir valdymą. Mūsų atveju, mes kalbėsime apie viešojo maitinimo įmonę, kurios bus pagrindinė veikla maisto gamyba ir pardavimas.
Darbo problema. Kursinio darbo problema UAB „Kalsita“ kavinės „Coffe“, organizavimas ir valdymo planas – tai dokumentas, kuriame aiškiai ir argumentuotai išdėstyta verslo sumanymo esmė steigiant maisto gamybos paslaugų įmonę, numatyta strategija ir ateities perspektyvos, prognuozuojami rezultatai. Šios verslo pradžios planavimas - tai tikslų nustatymas ir priemonių tiems tikslams pasiekti plano sudarymas. Trumpalaikiai ir ilgalaikiai planai padės priimti teisingus sprendimus, būtinus norint pasiekti verslo tikslus. Taigi, tikslai yra konkretūs, atitinkantys realią ekonominę UAB „Kalsita“ kavinės „Coffe“, galią.
Viešojo maitinimo verslas visada susijęs su galima rizika. Riziką lemia informacijos stoka arba jos klaidingumas. Vadovaujantis turima informacija, šiame darbe priimsiu valdymo sprendimus, nuo kurių priklausys rizikos pasekmės. Stebėsiu ir analizuosiu aplinkos pokyčius, būsiu pasiruošusi dirbti nuolat kintančiomis sąlygomis. Svarbiausi įmonės organizavimo ir valdymo rengimo tikslai ir problemos:
- Numatyti įmonės veiklos kryptis, kuriomis bus siekiama galutinio tikslo – pelno;
- Įsitikinti pinigų investavimo tikslingumu;
- Parodyti verslo perspektyvą;
- Numatyti, kaip efektyviau pasiekti norimų rezultatų.
Darbo objektas – Viešojo maitinimo įmonės UAB „Kalsita“ kavinės „Coffe“ organizavimas ir valdymas, steigimas ir jos teisinė ir administracinė bazė.
Šio darbo tikslas yra paruošti viešojo maitinimo įmones būsimą veiklos planą, aptarti reikalingus ir turimus steigimo dokumentus ir suplanuoti jos veikla.
Organizuojant įmonę ir planuojant jos veiklą būtina iškelti darbo uždavinius:
- Pagrįsti pasirinktos veiklos perspektyvumą ekonominiu, techniniu bei ekologiniu požiūriu;
- Paruošti įmones steigimo dokumentus;
- Paskaičiuoti gaminamos produkcijos savikainą bei realizavimo kainą;
- Sukurti įmonės valdymo struktūrą, nubraižyti jos schemą ir paskirstyti įmonės valdymo funkcijas tarp atskirų jos padalinių;
- Paskaičiuoti imonės ekonominius rodiklius:
- Investicijų poreikį, jų atsipirkimo laiką bei nulinio pelningumo tašką.
- Pateikti išvadas ir pasiūlymus.
Naudojami šaltiniai Pasirinkta darbo tema analizavau įvairią literatūrą, straipsnius, naujausias žinias, internetinėje svetainėje straipsnius ir komentarus susijusius su individualių įmonių steigimu ir veikla.
Darbo metodai ir priemonės. Tema Lietuvos mokslinėje literatūroje yra plačiai ištirta. Nors metodologija yra glaudžiai susijusi su tyrimo metodais ir technika. Darbe naudoti metodai: tekstinių duomenų sąvokos, informacijos pateikimas grafiškai ir duomenų analizavimas, nagrinėjami internetiniai šaltiniai. Darbe buvo naudojama literatūros analizė ir statistinis duomenų grupavimas bei lyginamoji analizė.
Siekiant nusistatyto darbo tikslo pirmiausia pradėsiu nuo abstrakčių dalykų – nuo trumpos įmonės steigimo etapų apžvalgos, kitose darbo skyriuose nagrinėsiu praktiškai kylančius klausimus vykdant tyrimą atsakantį į mūsų nagrinėjamos temos klausimus bus pateiktas įmonės valdymo struktūros schema, verslo planas. Remiantis pasirinktos UAB „Kalsita“ kavinės „Coffe“, kuri užsiima maisto gamyba bei klientų aptarnavimu, pavyzdžiu aprašysiu kavinės steigimą, organizavimą ir valdymą bei atliksiu darbo procedūrų analizę. Darbo skyrių gale pateiksiu nagrinėtų problemų išvadas.
Turinys
- ĮVADAS____________________________________________________________4
- MAKROAPLINKOS ANALIZĖ_________________________________________6
- VERSLO ORGANIZAVIMO IR VALDYMO ANOTACIJA__________________8
- 1. BENDRA APŽVALGA13
- 2. VERSLO ŠAKOS ANALIZĖ15
- 3. SIŪLOMO PROJEKTO ESMĖ18
- 4. GAMYBINIS PLANAS18
- 5. MARKETINGO PLANAS20
- 6. ORGANIZACINIS PLANAS22
- 7. RIZIKOS ĮVERTINIMAS23
- 8. FINANSINIS PLANAS24
- IŠVADOS__________________________________________________________24
- LITERATŪROS IR ŠALTINIŲ SĄRAŠAS_______________________________25
- PRIEDAI__________________________________________________________26
Reziumė
- Autorius
- rasa13
- Tipas
- Verslo planas
- Dalykas
- Ekonomika
- Kaina
- €2.91
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Kov 3, 2016
- Publikuotas
- 2010 m.
- Apimtis
- 29 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų