Ekologiškas maistas
Ištrauka
Prancūzų filosofas Julienas Offroy de la Mettrie yra pasakęs ,,Esame tai, ką valgome“.
Niekam nekelia abejonių tai, kad mūsų fizinė sveikata priklauso nuo mitybos. Netinkama mityba gali sukelti tiek trumpalaikių negalavimų, tiek ilgalaikių susirgimų, yra žinoma net ir mirties atvejų, kai ekonomiškai išsivysčiusiose šalyse nutukimo sukeltos komplikacijos tampa antra mirties priežastimi po rūkymo sukeltų ligų (JAV).
Kokia ekologinio maisto nauda?
Ekologinis maistas yra įvairesnis, šviežesnis, skanesnis, maistingesnis ir švaresnis; Ekologinė žemdirbystė palaiko regiono ar vietos ekonomiką; Nealina dirvos ir mažina eroziją; Tausoja neatsinaujinančius energijos šaltinius; Išsaugo bioįvairovę; Ekologiški maisto produktai gausūs mineralų ir vitaminų;
Literatūros sąrašas
Glebavičiūtė L.,Ivenkovė I.,Rimkuvienė V.,Zykutė J. Ekologiškas maistas. GYVENK EKOLOGIŠKAI.- Alma littera, 2011, Vilnius.P. 25-30
Ramanauskienė J., Gargasas A. EKOLOGIŠKOS PRODUKCIJOS TIEKIMO RINKAI BEI REALIZAVIMO GALIMYBĖS IR PERSPEKTYVOS. Lietuvos žemės ūkio universitetas. Nuoroda: http://asu.lt/wp-content/uploads/2015/03/1421.pdf
Skulskis V., Girgždienė V. Ekologiškų maisto produktų vartojimas ir jį skatinantys informacijos šaltiniai Lietuvoje. ŽEMĖS ŪKIO MOKSLAI.-Lietuvos mokslų akademijos leidykla, 2009, T. 16. Nr. 3–4. P. 154–161
Reziumė
- Autorius
- romanzazo
- Tipas
- Prezentacija
- Dalykas
- Ekologija
- Kaina
- €1.15
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Kov 5, 2021
- Publikuotas
- 2016 m.
- Apimtis
- 14 skaidr.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų