Fermentai ir jų reikšmė virškinimui
19 skaidr.
Ištrauka
VIRŠKINIMAS – PROCESAS, KURIO METU MAISTAS YRA PAVERČIAMAS MONOMERINĖMIS MEDŽIAGOMIS, KURIAS ORGANIZMAS AR LĄSTELĖ GALI PANAUDOTI TOLESNEI MOLEKULIŲ SINTEZEI KAIP ŽALIAVĄ AR KAIP ENERGIJOS ŠALTINĮ.VIRŠKINAMAJAME TRAKTE MAISTO MEDŽIAGAS DAUGIAUSIA SKALDO TAM TIKRŲ LIAUKŲ (SEILIŲ, SKRANDŽIO, KASOS, KEPENŲ BEI ŽARNŲ) SULTYS. JOSE IR YRA MŪSŲ ORGANIZMO GAMINAMI FERMENTAI, REIKALINGI VIRŠKINIMUI. BE FERMENTŲ VIRŠKINIMAS BŪTŲ NEĮMANOMAS. FERMENTAI - TARSI ORGANIZMO “RAKTAS” MAISTO MEDŽIAGOMS SKAIDYTI.
Reziumė
- Autorius
- macvikeo
- Tipas
- Prezentacija
- Dalykas
- Biologija
- Kaina
- €1.15
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Rgp 24, 2017
- Publikuotas
- "Informacijos neturime"
- Apimtis
- 19 skaidr.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų
Susiję darbai
Jutimo organų reikšmė žmogaus gyvenime
Biologija
Referatas
gytukac
Veikliosios dalys virškinimo sistemai harmonizuoti
Biologija
Prezentacija
2014 m.
bleir
Bestuburių virškinimo sistemos aromorfozė
Biologija
Prezentacija
2014 m.
megstufeta
Virškinimo sistemos ligos\sutrikimai
Biologija
Prezentacija
2017 m.
barborasi
Mikroorganizmų reikšmė anglies junginių apytakai gamtoje
Biologija
Prezentacija
2011 m.
redzina
Virškinimo sistema
Biologija
Konspektas
2020 m.
UgneLi
Virškinimo paruoštukė
Biologija
Paruoštukė
2020 m.
iksija