Bendrosios pasiūlos veiksniai ir jos kitimas Lietuvoje

35 psl. / 7875 žod.

Ištrauka

BENDROSIOS PASIŪLOS VEIKSNIAI IR JOS KITIMAS LIETUVOJE
"Kiekviena valstybė siekia užtikrinti stabilų šalies ekonominį augimą, tačiau šio tikslo siekimas paprastai yra susijęs su bendrosios pasiūlos ir bendrosios paklausos suderinimo politika. Bendroji pasiūla atspindi bendrojo produkto kiekį, kurį šalies gamintojai gali bendrai pasiūlyti per tam tikrą laikotarpį, esant tam tikrai kainai. Svarbiausi veiksniai, lemiantys bendrosios pasiūlos pokyčius, yra darbo užmokestis ir darbo našumas.".
"Lietuvoje egzistuoja nemažai problemų, kurios sukelia nesubalansuotumą tarp bendrosios paklausos ir pasiūlos šalyje. Pavyzdžiui, vis dar egzistuoja nemažai administracinių kliūčių, kurios neleidžia plėtoti vidaus produkto gamybos. Dideles problemas sukelia ir spartūs emigracijos tempai, kadangi gamintojams nuolat trūksta kvalifikuotos darbo jėgos. Be to, potencialaus vidaus produkto didinimas reikalauja nuolatinių investicijų.".
Buvo gauta 10.


Turinys

  • I. ĮVADAS4
  • 1. BENDROJI PASIŪLA IR JOS KITIMO VEIKSNIAI5
  • 1.1. Bendrosios pasiūlos samprata ir pokyčiai5
  • 1.2. Darbo užmokesčio ir kainų suderinimas10
  • 1.3. Bendrosios pasiūlos (kaštų) infliacija12
  • 1.4. Veiksniai, įtakojantys bendrosios pasiūlos kreivės poslinkį13
  • 2. BENDROSIOS PASIŪLOS VEIKSNIAI IR JŲ KAITA LIETUVOJE17
  • IŠVADOS27
  • LITERATŪRA29

Reziumė

Autorius
ausruks
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€8.76
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 1, 2012
Publikuotas
2009 m.
Apimtis
35 psl.

Susiję darbai

Vadovavimo stiliai ir juos formuojantys veiksniai

Vadyba Referatas rasa1995
Šiuolaikinė visuomenė skuba gyventi. Laimi tas, kas spėja įsijausti į dabartinį ritmą – tas, kuris yra stipresnis, aktyvesnis, gabesnis, apsukresnis, kūrybiškesnis, mokantis greičiau...

Maisto estetika, etiketas ir kultūra Lietuvoje

Vadyba Prezentacija 2019 m. vikinikitronas
•Įvadas 3-4; •Maisto ir valgymo kultūra 5-9; •Bajorų virtuvė 10-15; •Valstietiška virtuvė 16; •Sovietmečio virtuvė 17-18; •Šie laikai 19; •Restoranas ‚, Ertlio namas‘‘...