Verslo planas: senelių globos namų įsteigimas Šilutės rajone

20 psl. / 3766 žod.

Ištrauka

Socialinės globos paslaugos pagyvenusiems žmonėms yra viena šiuolaikinės socialinių paslaugų sistemos sudėtinių dalių, kuri visuotino Europos gyventojų senėjimo kontekste tampa vis labiau reikalinga ir svarbi.
Prognozuojama, kad 2050 m. pradžioje kas trečias Lietuvos gyventojas bus pagyvenęs žmogus. Todėl socialinės paslaugos senyvo amžiaus asmeniui teikiamos sudarant sąlygas kuo ilgiau jam gyventi savo namuose, šeimoje, dalyvauti socialinėje, ekonominėje ir kitose veiklose, savarankiškai tvarkyti savo buitį. Socialinės paslaugos asmeniui su sunkia negalia teikiamos užtikrinant saugią ir sveiką aplinką, žmogaus orumą atitinkančią pagalbą, suderintą su asmens sveikatos priežiūra, nuolatine slauga ir nuolatine priežiūra (pagalba).
Atlikus statistinę analizė, nustatyta, kad plečiasi stacionarių globos įstaigų tinklas senyvo amžiaus asmenims. 2009 m. buvo įsteigti 2 nauji senelių globos namai su 113 vietų. Iš viso 2009 m. pabaigoje veikė 103 globos įstaigos seniems žmonėms su 5,5 tūkst. vietų ir 26 globos įstaigos suaugusiems asmenims su negalia su 5,3 tūkst. vietų. Senelių globos namuose buvo užimta 91 procentas vietų, neįgaliųjų – beveik visos (99,2 proc.) vietos. 2009 m. senelių globos namuose apsigyveno 1140 žmonių, globos įstaigose suaugusiems asmenims su negalia – 270 žmonių, tai maždaug dešimtadaliu mažiau nei 2008 m. Beveik trečdalis senelių namų globotinių buvo vieniši – neturėjo vaikų ir artimųjų arba buvo jų nelankomi, globos įstaigose suaugusiems neįgaliesiems tokių asmenų buvo du iš penkių globotinių. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teigimu, 2009 m. buvo gauti 1583 prašymai apsigyventi senelių globos namuose ir 708 prašymai apsigyventi globos įstaigose suaugusiems asmenims su negalia, tai atitinkamai 192 ir 193 prašymais mažiau nei 2008 m. Pastebima, kad šiandiena nėra pakankamai nei valstybinėse, nei nevalstybinėse globos įstaigose vietų, norint apgyvendinti senelius. Tai rodo mūsų valstybėje trūkstamą veiklos nišą.
Projekto tikslas – Gedikų kaime sukurti privačius senelių globs namus, kurie patenkintų gyventojų socialinius, fiziologinius, kultūrinius poreikius.
Uždaviniai:
• Įvertinti esamą padėtį kuriant privačius globos namus
• Įvertinti teisinę privačių globos namų bazę;
• Įvertinti finansines galimybes;
• Nustatyti projekto „institucinį“ įgyvendinimą.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • I. SENELIŲ GLOBOS NAMŲ NUMATOMA VEIKLA4
  • II. SENELIŲ GLOBOS NAMŲ VEIKLOS TEISINIS REGLAMENTAVIMAS8
  • III. SENELIŲ GLOBOS NAMŲ ĮKŪRIMO ESAMOS PADĖTIES ĮVERTINIMAS12
  • 3.1. Esama rinkos padėtis12
  • 3.2. Gedikų senelių globos namai13
  • 3.3. Valdymo organizacinė struktūra14
  • IV. SENELIŲ GLOBOS NAMŲ TEIKIAMŲ PASLAUGŲ ĮFORMINIMAS15
  • 4.1. Institucijos į kurias būtina kreiptis ir jų darbų terminai15
  • 4.2. Projekto įgyvendinimo grafikas19
  • V. PROJEKTO ĮGYVENDINIMO BIUDŽETAS20

Reziumė

Autorius
neringusinas
Tipas
Verslo planas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€3.16
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 27, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
20 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
darbas labai geras
Patvirtintas užsakymas

Susiję darbai

Verslo planas UAB „Baidarių nuoma“

Vadyba Verslo planas 2011 m. indstn
Mūsų steigiama įmonė pagal Lietuvos Respublikos įstatymus įgaus Uždaros Akcinės Bendrovės statusą, šį sprendimą lėmė įstatyminio kapitalo dydis ir rizikos pobūdis. Kuriama įmonė...

Verslo planas: žaislų nuoma

Vadyba Verslo planas 2013 m. rytoj
Verslo idėja – įkurti parduotuvę, IĮ "Pūkuotukas", teikiančią naujų ir naudotų žaislų nuomos paslaugas ir prekybą.

IĮ „Šakočių namai“ verslo planas

Vadyba Verslo planas 2015 m. panelea
Buvo nuspręsta įkurti individualę IĮ „Šakočių namai“, kuri bus įsikūrusi Balbieriškio miestelyje, Prienų apskrityje, nes ši sritis nėra išplėtota, o mūsų pasirinkto...