Kancarogenai

14 skaidr.

Ištrauka

Benzpirenai

•Ant grotelių kepamame maiste susidaro benzpirenai, kurie yra labai nuodingi.

•Maiste, kuris kaitinamas labai aukštoje temperatūroje (atviroje liepsnoje, ant anglių, net mikrobangų krosnelėse galingu rėžimu), susidaro benzpirenai. Jie susidaro net įprastiniu skrudintuvu (tosteriu) skrudinamoje duonoje!

•Visų rūšių kepamosiose grotelėse (,,griliuose“).

Ir visai nesvarbu, kuo kaitinate – benzpirenai susidaro tada, kai tarp maisto ir karščio šaltinio nėra jokio skydo. Metalinė siena tarp jų sugeria dalį karščio ir jį išsklaido.

Kepant ar gruzdinant niekada nepakelkite temperatūros aukščiau nei 220 laipsnių C.Tai saugumo riba.


Turinys

  • •Kancerogenų reikšmė;
  • •Kancerogenų rūšys;
  • •Vėžio priežastys;
  • •Trumpai apie vėžį;
  • •,,Esame tai, ką valgome‘‘;
  • •Benzpirenai;
  • •Kancerogenų šaltiniai maisto produktuose;
  • •Kancerogenų neutralizacija;
  • •Patarimai;
  • •Naudota literatūra. • 

Literatūros sąrašas

•Clark H.R. (1995). ,,The cure for all diseases.” United States. ProMotion Publishing.

•Glebavičiūtė L., Ivenkovė I., Rimkuvienė V., Zykutė J. (2011) ,,Gyvenk ekologiškai‘‘. Leidykla ,,Alma littera”. •Dr. George D. Pamplona Roger. (2012) ,,Gydantis maistas”.


Reziumė

Autorius
romanzazo
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Biologija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 5, 2021
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
14 skaidr.

Susiję darbai