Gyvūlininkystė, jos poveikis aplinkai
Ištrauka
•Kvapas išsiskiria, pūvant organinėms medžiagoms, ypač kai mikrobai anaerobinėmis (be oro) sąlygomis ardo gyvulių mėšlą.Daugiausia nemalonių kvapų sklinda iš kiaulių auginimo kompleksų. Antroje vietoje pagal skleidžiamų kvapų intensyvumą – galvijų fermos, dedeklių ir broilerių paukštynai.Kiaulidės ore randama net 410 kvapo komponentų.•Kvapų šaltiniai:mėšlas (sukauptas tvarte, mėšlidėje, skleidžiamas laukuose). Auginant kiaules, 30 proc. kvapų sklinda iš tvarto, 20 proc. iš mėšlidės ir 50 proc. iš laukuose skleidžiamo mėšlo. Kvapas taip pat gali išsiskirti,ruošiant pašarus,netinkamai laikant kritusius gyvulius ir pūvant kitoms organinėms medžiagoms.•Svarbiausios mėšlo kvapo medžiagos– amoniakas (NH3) ir sieros vandenilis (H2S). Kvapą perneša, sugeria ir po to skleidžia dulkės.••Ribinė kvapo koncentracijos vertė žemės ūkio veikloje yra 8 OU/m3. Savo ruožtu pagal tai, kaip žmogus užuodžia kvapą, jisskirstomas į penkias kategorijas:•
1 – labai silpnas (kvapas, kurį jau užuodžia žmogus),
2 – silpnas,
3 – vidutinis,
4 – stiprus,
5 – labai stiprus (nepakenčiamas).
Reziumė
- Autorius
- ema2016
- Tipas
- Prezentacija
- Dalykas
- Ekologija
- Kaina
- €1.15
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Sau 20, 2016
- Publikuotas
- 2014 m.
- Apimtis
- 37 skaidr.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų