Pažintinė praktika. Eika, Livinn, Alna Group

21 psl. / 5676 žod.

Ištrauka

Pažintinės praktikos metu buvo vizituojamos 3 įmonės: UAB ,,Eika” – viena didžiausių nekilnojamojo turto plėtros ir statybos įmonių grupė Lietuvoje; UAB ,,Livinn – Sveiki Produktai” – parduotuvių grupė prekiaujanti auštos kokybės natūraliais, ekologiškais ir biodinaminiais maisto produktais, natūralia bei ekologiška kosmetika bei švaros prekėmis; UAB ,,Alna Group” – kompiuterių programinės įrangos kūrimas, kompiuteriai ir programinė įranga, kompiuterių remontas, IT paslaugos bei konsultacijų paslaugos. Altiekant pažintinę praktiką aplankytose įmonėse buvo susipažinta su įmonės organizacine valdymo struktūra bei konkrečiu vadybiniu darbu. Taip pat praktikos metu svarbu sugebėjimas atpažinti studijose įgytų teorinių žinių praktinio panaudojimo situacijas konkrečioje organizacijoje.

Darbo tikslas:  susipažinti su verslo organizavimo bei valdymo veikla konkrečiose įmonėse ir įtvirtinti teorines žinias analizuojant aplankytų įmonių organizavimo ir valdymo procesus bei įgyti praktinių įgūdžių planuojant, organizuojant, koordinuojant ir analizuojant įmonės organizacijos ar jos padalinio veiklą.

Darbo uždaviniai:

1. Vizituojamų įmonių charakteristika: dydis, juridinis statusas, registravimo vieta, veiklos sritis;

2. Teoriškai pateikti skirtingą juridinį statusą turinčių įmonių privalumų ir trūkumų palyginimo analizę.

3. Vizituojamų įmonių verslo idėja, vizija, misija, vertybės, tikslai ir uždaviniai.

4. Įmonės gamybos tipas arba teikiamų paslaugų pobūdis, gaminama produkcija arba teikiamos paslaugos, gamybos arba paslaugų teikimo technologija.

5. Teoriškai aprašyti galimas įmonių organizacines valdymo struktūras. Vizituojamų įmonių organizacinės valdymo struktūros.

6. Teoriškai aprašyti išorinius veiksnius, veikiančius verslo įmones. Vizituojamų įmonių veiklą sąlygojantys išorinės aplinkos veiksniai, jų poveikio pobūdis ir įtaka įmonės veiklai (atrinkti iš teorinių veiksnių ir pagrįsti).

7. Kokia programa įmonėse vedama apskaita? Surasti apie šią programą informacijos internete ir aprašyti.

8. Teoriškai aprašyti kas yra „Žalia ekonomika“ bei pateikti savo nuomonę, kaip aplankytos įmonės prisideda prie žaliosios ekonomikos kūrimo?


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. TEORINĖ DALIS5
  • 1.1. Įmonių juridinių statusų privalumų ir trūkumų analizė5
  • 1.2. Įmonių organizacinės valdymo struktūros8
  • 1.3. Išoriniai veiksniai, veikiantys verslo įmones10
  • 1.4. ,,Žalios ekonomikos” samprata11
  • 2. PRAKTINĖ DALIS12
  • 2.1. UAB ,,Eika”12
  • 2.2. UAB ,,Livinn – Sveiki Produktai”14
  • 2.3. UAB ,,Alna Group”16
  • IŠVADOS IR SIŪLYMAI19
  • NAUDOTOS LITERATŪROS SĄRAŠAS20

Reziumė

Autorius
norgaile
Tipas
Praktikos ataskaita
Dalykas
Ekonomika
Kaina
€3.70
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 24, 2019
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
21 psl.

Susiję darbai

Sprendimų priėmimo teorija ir praktika

Ekonomika Referatas 2011 m. rasa13
Skirtingoms problemoms reikalingi skirtingi valdymo sprendimų priėmimo tipai. Norint juos išsiaiškinti galima atlikti kokybinį sprendimų priėmimo tyrimą Tikslinės grupės diskusijos metu būtų identifikuoti...

UAB BCB group praktikos ataskaita

Ekonomika Praktikos ataskaita 2016 m. salvete
Ši praktikos ataskaita yra skirta įmonės UAB „BCB group“ veiklai apžvelgti, išanalizuoti ir įvertinti taisytinus ir pavyzdinius veiklos vykdymo aspektus. Privalomoji praktika buvo...