Bakterinės alfa-amilazės aktyvumo nustatymas
Ištrauka
Darbo tikslas. Nustatyti standartinės bakterinės alfa-amilazės aktyvumą, pagal fermento kiekį reikalingą suardyti 1g krakmolo per 10 min. 30ºC temperatūroje.
Tyrimo eiga. Tyrėme standartinio fermento bandinio aktyvumą, keičiant jo praskiedimą. Buvo paruošti 6 mėgintuvėliai, kuriuose į kiekvieną buvo įvesta po 0,1 ml tiriamojo bandinio ir distiliuoto vandens kaip pateikta lentelėje ir išlaikoma 10 min. 30ºC temperatūroje. Po to buvo įvedama po lašelį jodo tirpalo. Jodas nudažo nesuardytą krakmolą, tai reiškia, susidaro tamsiai mėlyna spalva, esant suskaidytam krakmolui gaunama šviesi, skaidri spalva. Bandinys, kuris nenusidažo tamsiai mėlynai, nurodo, kiek krakmolo praskiestas fermento bandinys dar gali suardyti.
Reziumė
- Autorius
- gerzar
- Tipas
- Laboratorinis darbas
- Dalykas
- Biologija
- Kaina
- €1.93
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Vas 9, 2015
- Publikuotas
- "Informacijos neturime"
- Apimtis
- 3 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų