Imunologijos kurso konspektas

17 psl. / 6943 žod.

Ištrauka

Antigenas (AG) – bet kokia svetima genetinė medžiaga, patenkanti iš aplinkos.

Specifiniai baltymai, kurie pasigamina mūsų organizme prieš patekusį organizmą vadinami antikūnais (AK)Ligandai - imuninio atsako molekulės ir struktūros. Imunologiniuose tyrimuose naudojami specifiniai ir saviti imunologinio tyrimo metodai. Imunologijos moksle panaudojami šiuolaikiniai biotechnologijos pasiekimai. Antiserumai ir antikūnai gaminami in vitro specifiškai (įvairių vakcinų gamybai, antigenų struktūrų tyrimuose). Pirmieji imunologiniai tyrimai, bandymai, imunizacija buvo pradėti naudoti dar 18 a. (Europoje itin paplitęs raupų susirgimas. Raupai buvo epidemijos požymis). Pirmieji imunologai: Montagne Dženeris 1796m. paskelbė savo pirmus darbus (su žmogaus raupų sukėlėjų bandymai). Dženeris įvedė berniukui į ranką raupų sukėlėjų skysčių, paimtų iš karvių. Ranka užpūliavo, tačiau berniukas nesusirgo nors ?


Turinys

  • IMUNINĖ SISTEMA IR IMUNINIS REAKTYVUMAS
  • Imuninės sistemos organai ir audiniai
  • Antriniai (periferiniai) limfiniai organai ir jų imuninės f-jos.
  • Blužnis
  • GLA (Gleivinių limfinis audinys)

Reziumė

Autorius
mellissa
Tipas
Konspektas
Dalykas
Biologija
Kaina
€2.39
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 1, 2016
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
17 psl.

Susiję darbai

Botanikos konspektas

Biologija Konspektas 2020 m. iksija
Manoma, kad pirmieji sausumos augalai rijūnai atsirado iš archajinių dumblių (Characeae – iš žaliadumblių,Coleochaetaceae– iš menturdumblių), Paleozojaus eroje, prieš 400 - 500 milijonų...

Konspektas apie širdį

Biologija Konspektas 2020 m. UgneLi
Detalus, universitetinio lygio konspektas širdies tema, apimantis sandarą, ciklą, EKG pagrindus bei širdies sutrikimus. Tiks puikiai pasiruošti fiziologijos koliokviumams ar egzaminui.