''Fiziologijos'' egzamino konspektas, klausimų atsakymai.

9 psl. / 1736 žod.

Ištrauka

Širdies ir kraujagyslių fiziologija1.Širdies funkcinės ypatybės: dirglumas, laidumas, kontraktiliškumas.Dirglumas – gebėjimas priimti ir perduoti elektrinius impulsus.Laidumas – tai jos savybė generuoti ir praleisti elektrinius impulsus savo skaidulomis.Kontraktiliškumas - širdies raumens gebėjimas susitraukti.

2.Laidžioji širdies sistema.Sistemos tikslas – stimuliuoti miokardą, kad susitrauktų.Laidieji kardiomiocitai, susitelkę tiek tam tikrose širdies vietose, suformuoja širdies laidžiąją sistemą, jie:• stambesni už kontraktilinius• turi daugiau sarkoplazmos• mažiau miofibriliųLaidieji kardiomiocitai vadovauja širdies darbui, nes juose kyla širdies veiklą sužadinantis impulsas.


Turinys

  • Širdies ir kraujagyslių fiziologija
  • 1.Širdies funkcinės ypatybės: dirglumas, laidumas, kontraktiliškumas.
  • 2.Laidžioji širdies sistema.
  • 3.Širdies veiklos ciklas: fazės, jų trukmė, vožtuvų padėtis, kraujo tekėjimo kryptis.
  • 4.Širdies veiklos rodikliai.
  • 5.Širdies veiklos tyrimas: tonai, EKG.
  • 6.Širdies veiklos neuroreguliacinė sistema.
  • 7.Hemodinamika: kraujo kiekio pasiskirstymas kraujagyslių sistemoje, kraujo tekėjimo greitis.
  • 8.Kraujo spaudimą lemiantys faktoriai.
  • 9.Kraujo spaudimo dydžių charakteristika.
  • 10.Kraujo spaudimo reguliacija.
  • 11.Mikrocirkuliacija.
  • 12.Kraujo apytakos venose ypatumai.
  • Kvėpavimo fiziologija
  • 1.Kvėpavimo judesiai, tipai.
  • 2.Kvėpavimo išoriniai rodikliai.
  • 3.Plaučių tūrių charakteristika ir dydžiai: kvėpuojamasis, rezervinis įkvėpimo, rezervinis iškvėpimo, liekamasis tūriai.
  • 4.Gyvybinė plaučių talpa.
  • 5.Faktoriai, įtakojantys kvėpavimo funkciją.
  • 6.Kvėpavimo fazes.
  • 7.Dujų difuzijos plaučiuose bei audiniuose charakteristika.
  • 8.Kvėpavimo reguliacija.
  • Virškinimo fiziologija
  • 1.Virškinimo proceso funkcijos.
  • 3.Virškinimo burnoje ypatumai.
  • 4.Seilių sudėtis, kiekis, sekrecijos reguliacija, fermentai.
  • 5.Rijimo proceso charakteristika.
  • 6.Virškinimo skrandyje ypatumai.
  • 7.Skrandžio sulčių sekrecija, cheminė sudėtis, kiekis, fermentai.
  • 8.Maisto tyrės evakuacijos iš skrandžio reguliavimas.
  • 9.Virškinimo plonojoje žarnoje ypatumai.
  • 10.Plonųjų žarnų sulčių sekrecija, cheminė sudėtis, kiekis, fermentai.
  • 11.Kasos sulčių sekrecija, cheminė sudėtis, kiekis, fermentai.
  • 12.Kepenų funkcinė įvairovė.
  • 13.Tulžies rūšys, cheminė sudėtis, reikšmė virškinime.
  • 14.Storojoje žarnoje vykstančių procesų charakteristika.
  • Medžiagų apykaita. Energijos apykaita
  • 1. Baltymų, riebalų, angliavandenių energetinė vertė (kaloringumas), fiziologinė reikšmė, paros dozės, atsargos organizme.
  • 2.Vandens ir mineralinių druskų apykaitos ypatumai, poreikiai.
  • 3.Anabolizmas ir katabolizmas - jų charakteristika ir fiziologinė reikšmė.
  • 4.Pagrindinė energijos apykaita.
  • 5.Kūno masės indeksas.
  • 6.Termoreguliacija: šilumos gamyba ir išsiskyrimas.
  • Šalinimo fiziologija
  • 1.Inkstų funkcinės ypatybės.
  • 2.Šlapimo susidarymo fazės - jų charakteristika.
  • 3.Pirminio ir galutinio šlapimo sudėties skirtumai.
  • 4.Šlapimo cheminė sudėtis ir savybės.

Reziumė

Autorius
rockwish
Tipas
Konspektas
Dalykas
Medicina
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 17, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai