Duonos trinties koeficiento tyrimai. Magistrinis darbas
Ištrauka
Maisto pramonės įrenginiams keliami specialieji reikalavimai: pažangios maisto produktų technologijos, techninis ekonominis efektyvumas, darbinių organų atsparumas susidėvėjimui, išlūžimui, dilimui. Dėl dilimo proceso tam tikras įrenginio dalių, besiliečiančių su maistu, medžiagų kiekis gali patekti į maistą. Darbe atlikta norminių dokumentų reglamentuojančių maisto higieną bei reikalavimus maisto pramonės įrenginiams apžvalga. Darbe pateikta maisto pramonės įrenginiuose naudojamų dangų, medžiagų ir jų tyrimų apžvalga. Išanalizuota dangų dilimo ir trinties koeficiento eksperimentinių tyrimų metodika. Šiame darbe pateikiami lietuviškos ruginės duonos eksperimentinių tyrimų rezultatai, dilimo ir trinties aspektu. Duonos gamybos procese duona kontaktuoja su įrenginių konstrukcinių elementų paviršiais bei peiliais. Duonai slystant paviršiumi svarbus proceso rodiklis yra duonos dinaminis trinties koeficientas. Kadangi laboratorinėse sąlygose dangos dilimo intensyvumą veikiant duonai užtikrinti labai sudėtinga dėl specifinių duonos savybių, atlikti eksperimentiniai šios dangos dilimo bandymai natūrinėse sąlygose. Tyrimams pasirinktos maisto pramonėje tinkančios medžiagos ir atlikti palyginamieji duonos dinaminio trinties koeficiento tyrimai į skirtingų medžiagų paviršius. Nustatyta medžiaga turinti mažiausią dinaminės trinties koeficientą į maisto pramonėje naudojamas medžiagas.
PAGRINDINIAI ŽODŽIAI: dangos dilimas, duonos trinties koeficientas, statinis trinties koeficientas, dinamis trinties koeficientas.
Turinys
- ANOTACIJA2
- TURINYS3
- ĮVADAS4
- 1. TRINTIES REIŠKINYS PRAMONĖS ĮRENGINIUOSE5
- SAUSOJO SLYDIMO TRINTIS5
- 2. DANGOS IR MEDŽIAGOS NAUDOJAMOS MAISTO PRAMONĖJE9
- 2.1. Reikalavimai medžiagoms kontaktuojančioms su maisto produktais9
- 2. 2. Medžiagos naudojamos maisto pramonėje13
- 2. 3. Tribotechninės dangos15
- 2. 4. Polimerinės dangos16
- 2. 5. Teflonas ir jo dangos17
- 3. MOKSLINIŲ TYRIMŲ APŽVALGA IR ANALIZĖ20
- 4. EKSPERIMENTINIAI TYRIMAI28
- 4. 1. Dangų atsparumo dilimui tyrimų metodikų apžvalga ir parinkimas28
- 4. 2. Medžiagų trinties koeficiento nustatymo metodikų apžvalga ir parinkimas33
- 4. 3. Eksperimentiniai duonos statinio trinties koeficiento tyrimai36
- 4. 3. 1. Statinės trinties koeficiento nustatymas37
- 4. 3. 2. Dinaminės trinties koeficiento nustatymas43
- 4. 3. 3. Eksperimento rezultatai47
- Išvados55
- Literatūra56
- 1. PRIEDAS58
Reziumė
- Autorius
- baltojipuga
- Tipas
- Diplominis darbas
- Dalykas
- Draudimas
- Kaina
- €11.91
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Rgs 9, 2012
- Publikuotas
- 2011 m.
- Apimtis
- 61 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų